А ви це знали? ТОП-4 продукти, які не рекомендовано розігрівати в мікрохвильовці

Без мікрохвильової печі важко уявити сучасну кухню. Вона використовується щодня для швидкого розігріву, розморожування і приготування їжі. Це дуже просто та економить час. Але є продукти, які ніяк несумісні з мікрохвильовою піччю і гріти їх там не можна. Про них і піде мова у сьогоднішній статті, передають Патріоти України.

Кружка з водою

Якщо не хочеться довго гріти воду в чайнику, щоб зробити собі чай, то дуже логічно підігріти кухоль води в мікрохвильовій печі. Але, при нагріванні води в мікрохвильовій печі вона може просто перегрітися, а не закипіти. При цьому, якщо опустити пакет із чаєм у кухоль, він може закипіти. Через це рідина розіллється, що може закінчитися опіком.

Сирі яйця

Не потрібно пробувати відварити яйце в мікрохвильовій печі. Здається, що нічого не станеться, але це не так. Яйце може просто розірвати і воно розлетиться по стінках через високу температуру, яка викликає появу пари всередині продукту. Піч може через це вийти з ладу.

Сосиски

У переробленому м’ясі є консерванти. Відповідно, якщо гріти їх у мікрохвильовій печі, то утворюється багато шкідливого холестерину. Експерти вважають, що він є причиною появи багатьох серцевих захворювань. Не варто розігрівати гамбургери та іншу випічку в мікрохвильовій печі. Найкраще зробити це на сковороді.

Грудне молоко

При розігріві грудного молока треба бути обережними. Воно може нагрітися не зовсім рівномірно, через що немовля може обпектися. Розігрівати грудне молоко краще на водяній бані.

Секрет досвідчених господинь! Чи потрібно зливати воду при варінні м’яса

субота, 20 квітень 2024, 6:09

М’ясо є досить суперечливим продуктом, оскільки останнім часом поширюється інформація про його потенційні шкідливі властивості. Зокрема, жирні сорти червоного м’яса сприяють набору ваги, появі проблем із серцево-судинною системою та утворенню пухлин, ...

Великодня головоломка: Спробуйте знайти 10 курчат за 14 секунд

субота, 20 квітень 2024, 5:40

Головоломки та оптичні ілюзії можуть спантеличити людей. Часто розв'язання деяких займає кілька секунд, тоді як інші можуть бути складнішими, ніж ви думаєте. Ця нова пасхальна головоломка, яка стала "вірусною" в мережі, потребує 14 секунд, щоб знайти н...