А ви це знали? ТОП-5 кімнатних рослин, які не можна тримати вдома

Кімнатні рослини заводять для того, щоб надати помешканню свіжості, прикрасити його, озеленити. Багато господарів мають свій список улюблених квітів, які подобаються їм з різних причин. Але до переліку можуть входити і ті рослини, які небезпечні для здоров’я людини та домашніх тварин, передають Патріоти України.

Подробиці

Герань

Квітку характеризують подвійно. Для одних – це красива рослина, що приємно пахне. Але деякі власники герані стикалися із проблемою. Рослина може викликати алергію та напад астми.

Олеандр

Цвіте рясно та красиво, але може викликати головний біль та запаморочення. Листя багате на речовини, які небезпечні для людини. При попаданні в організм вони викликають проблеми із серцево-судинною системою та можуть призвести до смерті.

Монстера

Велична, але небезпечна рослина, у листі якої містяться речовини, здатні викликати сильну токсичну реакцію при контакті зі слизовими оболонками.

Цикламен

Отруту містять бульби та насіння рослини. На просторах інтернету можна зустріти небезпечну пораду: нібито сік цикламену допомагає при лікуванні нежиті. Сік рослини не такий небезпечний, як речовини в бульбах, але нежить він вилікувати не допоможе.

Молочай

У рослини небезпечний сік, який при потраплянні в очі може позбавити зору. При догляді за молочаєм краще використовувати рукавички, щоб сік не спровокував опіки та запалення.

Не відірватися! Як запекти м’ясний рулет на святковий стіл - спеції та маринад

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:15

З підчеревини свинини буде смачний рулет. Головне - доповнити його потрібними смаками. На святковому столі таке м’ясо оцінять та з радістю будуть його смакувати. Деталі читайте в статті, передають Патріоти України. Вам потрібні такі продукти:. М’ясо св...

Секрети збалансованого харчування собак: корисні рекомендації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:39

Збалансоване харчування – це запорука здоров'я та довголіття вашого собаки. Воно повинно забезпечувати тварину всіма необхідними нутрієнтами в правильних пропорціях, що забезпечує: . Незбалансоване ж харчування може призвести до: . 1. Вибирайте якісн...