А ви це знали? ТОП-5 продуктів, які категорично не можна варити чи смажити

Овочі дуже часто використовують для приготування різних страв: їх тушкують, смажать, варять та запікають. Однак мало хто знає, що деякі з них повністю позбуваються користі після термічної обробки, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz зібрала для вас інформацію та розповість про 5 овочів, які не можна варити чи смажити.

Буряк

Ні для кого не секрет, що буряк – це справжній суперфуд. У ньому міститься багато вітамінів та макроелементів, зокрема фолієвої кислоти. У той же час вся поживна цінність втрачається до 30%, якщо овоч варити до повної готовності.

Помідори

Помідори – це соковитий та м'ясистий овоч, у якому дуже багато магнію та цинку. Однак під час термічної обробки із соку овочу виходить 90-100% поживних речовин.

Болгарський перець

Солодкий болгарський перець містить у собі найбільшу концентрацію вітаміну С. Це, звісно, добре, але під час термічної обробки користь овочу скорочується аж у чотири рази.

Часник

Часник у сирому вигляді багатий на вітаміни С, PP і групи B. Однак після варіння, запікання чи смаження користі від овочу чекати не варто.

Броколі

Порівняно з іншими овочами з броколі інша ситуація. У сирому вигляді овоч – це одне з найбільших джерел вітамінів С, PP і групи B. Якщо піддавати його термічній обробці, 40% користі точно зникне.

Творить дива! Декілька крапель цього засобу - і кімнатні квітки зазеленіють

понеділок, 20 січень 2025, 17:12

Досвідчені квітникарі розкрили рецепт потужного засобу, який поверне до життя квітки, що погано ростуть в осінньо-зимовий період. Підживлення простимулює цвітіння і зробить рослини зеленішими та здоровішими, передають Патріоти України. Поповнити брак п...

Що потрібно додати до тіста, щоб приготувати млинці з дірочками

понеділок, 20 січень 2025, 16:12

Безумовно, всім подобається, коли млинці виходять з дірочками. Така страва має дуже апетитний зовнішній вигляд, передають Патріоти України. Однак домогтися подібної ніздрюватості досить складно. Потрібно враховувати одразу декілька нюансів приготування...