А ви це знали? ТОП-5 продуктів, які категорично не можна варити чи смажити

Овочі дуже часто використовують для приготування різних страв: їх тушкують, смажать, варять та запікають. Однак мало хто знає, що деякі з них повністю позбуваються користі після термічної обробки, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz зібрала для вас інформацію та розповість про 5 овочів, які не можна варити чи смажити.

Буряк

Ні для кого не секрет, що буряк – це справжній суперфуд. У ньому міститься багато вітамінів та макроелементів, зокрема фолієвої кислоти. У той же час вся поживна цінність втрачається до 30%, якщо овоч варити до повної готовності.

Помідори

Помідори – це соковитий та м'ясистий овоч, у якому дуже багато магнію та цинку. Однак під час термічної обробки із соку овочу виходить 90-100% поживних речовин.

Болгарський перець

Солодкий болгарський перець містить у собі найбільшу концентрацію вітаміну С. Це, звісно, добре, але під час термічної обробки користь овочу скорочується аж у чотири рази.

Часник

Часник у сирому вигляді багатий на вітаміни С, PP і групи B. Однак після варіння, запікання чи смаження користі від овочу чекати не варто.

Броколі

Порівняно з іншими овочами з броколі інша ситуація. У сирому вигляді овоч – це одне з найбільших джерел вітамінів С, PP і групи B. Якщо піддавати його термічній обробці, 40% користі точно зникне.

Ви могли це не знати! Основні помилки, які заважають схуднути влітку

неділя, 8 червень 2025, 8:50

У своєму профілі в Instagram нутриціологиня Світлана Нікітчук розповіла про основні помилки, яких часто припускаються ті, хто бажає влітку схуднути та мати гарний вигляд, передають Патріоти України. Літньої пори на столі з'являється велика кількість се...

Водіям на замітку! Як зекономити до 100 літрів пального на автоматі

неділя, 8 червень 2025, 8:30

Автомобілі з автоматичною трансмісією значно зручніші для водіння, ніж з механікою. Проте, за неправильного використання, вони можуть витрачати більше пального. Експерти стверджують: якщо дотримуватися кількох простих правил, можна зменшити витрати пал...