А ви це знали? ТОП-5 "здорових" продуктів, які викликають здуття - після них може бути погано

Ви думаєте, що правильно харчуєтесь і займаєтесь спортом, але все ще відчуваєте здуття живота, гази та неприємні відчуття? Причина може бути не такою очевидною, як здається, передають Патріоти України.

Видання eatthis.com опублікувало п'ять продуктів, які можуть маскуватися як здорові, але спричиняти здуття. Давайте розглянемо, як вони впливають на наш організм.

Жувальна гумка

Винуватець: сорбітол

Жувальна гумка може здаватися безпечною, але надмірне споживання може призвести до здуття. Гумки без цукру містять сорбітол, цукровий спирт, який викликає здуття живота та інші шлунково-кишкові проблеми. Сорбітол повільно перетравлюється, а його залишки в тонкому кишечнику сприяють бродінню бактерій, що викликає гази та здуття.

Харчові батончики

Винуватець: соєвий білок

Протеїнові батончики можуть містити білковий ізолят з соєвих бобів, що спричиняє газоутворення. Соя містить олігосахариди, молекули цукру, які організм не може повністю розщепити. Ці молекули залишаються в організмі, де вони бродять, викликаючи газоутворення та здуття.

Сухофрукти

Винуватець: фруктоза

Сухофрукти багаті на поживні речовини і клітковину, але також містять фруктозу, яка може спричиняти здуття у людей з мальабсорбцією фруктози. У сухофруктах особливо багато фруктози, яка може бути важкою для засвоєння організмом. Обирайте кісточкові та цитрусові фрукти, а також ягоди як більш безпечні варіанти.

Мигдальне молоко

Винуватець: карагенан

Мигдальне молоко є хорошою альтернативою коров'ячому молоку для тих, хто чутливий до лактози. Проте, якщо обирати бренд з карагенаном (загусник з морських водоростей), можна отримати проблеми з шлунком. Карагенан пов’язують із виразками, запаленнями та іншими шлунково-кишковими проблемами.

Консервований суп

Вас може зацікавити:"Я воюю не за європейські цінності": Приходько виступила проти України в ЄС і уявила, які проблеми мала б у майбутньому

Вас може зацікавити:Для українських водіїв приготували нові штрафи: скільки потрібно буде платити

Винуватець: сіль

Супи можуть містити велику кількість натрію, що призводить до затримки води і здуття живота. Сіль змушує організм утримувати воду, що викликає підвищення кров'яного тиску та здуття.

Знижують тиск та захищають від інсульту! Названо фрукти. які варто включити в раціон

четвер, 25 липень 2024, 15:37

Якщо регулярно їсти ці ягоди та фрукти, можна назавжди забути про проблеми із серцево-судинною системою, передають Патріоти України. Одним із найважливіших факторів розвитку хвороб серця й судин є недостатнє вживання фруктів. Але потрібно знати, які са...

"Тим, кому це все ще подобається, амінь": Мережу розбурхало відео, як енергетик виглядає під мікроскопом

четвер, 25 липень 2024, 15:24

Чоловік поділився відео про те, який вигляд має енергетичний напій під мікроскопом. Про це пише Mirror, передають Патріоти України. Користувач TikTok, відомий як micromagic6, спричинив справжній переполох, опублікувавши ролик, що показує, який вигляд м...