Ви думаєте, що правильно харчуєтесь і займаєтесь спортом, але все ще відчуваєте здуття живота, гази та неприємні відчуття? Причина може бути не такою очевидною, як здається, передають Патріоти України.
Видання eatthis.com опублікувало п'ять продуктів, які можуть маскуватися як здорові, але спричиняти здуття. Давайте розглянемо, як вони впливають на наш організм.
Жувальна гумка
Винуватець: сорбітол
Жувальна гумка може здаватися безпечною, але надмірне споживання може призвести до здуття. Гумки без цукру містять сорбітол, цукровий спирт, який викликає здуття живота та інші шлунково-кишкові проблеми. Сорбітол повільно перетравлюється, а його залишки в тонкому кишечнику сприяють бродінню бактерій, що викликає гази та здуття.
Харчові батончики
Винуватець: соєвий білок
Протеїнові батончики можуть містити білковий ізолят з соєвих бобів, що спричиняє газоутворення. Соя містить олігосахариди, молекули цукру, які організм не може повністю розщепити. Ці молекули залишаються в організмі, де вони бродять, викликаючи газоутворення та здуття.
Сухофрукти
Винуватець: фруктоза
Сухофрукти багаті на поживні речовини і клітковину, але також містять фруктозу, яка може спричиняти здуття у людей з мальабсорбцією фруктози. У сухофруктах особливо багато фруктози, яка може бути важкою для засвоєння організмом. Обирайте кісточкові та цитрусові фрукти, а також ягоди як більш безпечні варіанти.
Мигдальне молоко
Винуватець: карагенан
Мигдальне молоко є хорошою альтернативою коров'ячому молоку для тих, хто чутливий до лактози. Проте, якщо обирати бренд з карагенаном (загусник з морських водоростей), можна отримати проблеми з шлунком. Карагенан пов’язують із виразками, запаленнями та іншими шлунково-кишковими проблемами.
Консервований суп
Вас може зацікавити:"Я воюю не за європейські цінності": Приходько виступила проти України в ЄС і уявила, які проблеми мала б у майбутньому
Вас може зацікавити:Для українських водіїв приготували нові штрафи: скільки потрібно буде платити
Винуватець: сіль
Супи можуть містити велику кількість натрію, що призводить до затримки води і здуття живота. Сіль змушує організм утримувати воду, що викликає підвищення кров'яного тиску та здуття.
Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...
Не кожна господиня назве смажену свинячу печінку своєю фірмовою стравою, оскільки цей продукт далеко не завжди виходить смачним. За відсутності досвіду приготування, печінка не тільки може гірчити, а й виходить надмірно жорсткою, що псує все враження п...