А ви це знали? ТОП-6 речей, які діти успадковують від татусів. Науково доведено!

Чоловічі гени агресивніші жіночих. Про це стверджують результати досліджень генетиків за останні роки. Це означає одне: деякі речі дитина здатна успадкувати тільки від свого батька. Які саме - про це далі, передають Патріоти України.

Тонка емаль і порушення прикусу у дитини, якщо у тата погані зуби

За красу і здоров’я зубів людини відповідає цілий набір генів. Вчені визначили, що у чоловіків вони активніше, ніж у жінки – дитина успадковує саме батьківську красу посмішки.

Разом з цими генами діти переймають “програму” здоров’я зубів і їх структури. Якщо у батька був порушений прикус, спостерігалася діастема (щілина між зубами) або стоншена емаль, з максимальною вірогідністю все це проявиться і в дитини. Діти переймають від татусів форму зубів і їх розмір.

Якщо батько схильний до облисіння, синові цього не уникнути

Науково доведено, що за густоту волосяного покриву відповідає гормон тестостерон. Він же впливає на формування м’язової маси, тембр голосу і навіть на прояв деяких рис характеру чоловіка.

Вчені встановили, що запас тестостерону передається від батька до сина. Відповідно, всі наслідки його нестачі або надлишку теж. І, якщо тато почав лисіти ще в молодому віці, синові потрібно приготуватися до того ж.

Губки бантиком – теж все від тата

Великий вплив на повноту і форму губ дитини надає ген батька. Він – домінуючий. В ході досліджень вчені встановили, що, якщо чоловік має пухкі губи, дитина теж успадкує цю зовнішню особливість.

У тата і дитини однакові проблеми з серцем

Вчені з університету Лестера в Великобританії провели цікаве дослідження, в ході якого з’ясували, що батьки здатні передавати хвороби серця своїм дітям.

Вся справа в Y-хромосомі, одне із завдань якої – регулювання діяльності серцево-судинної системи. Її особливий вид, переданий від батька до дитини, підвищує ризик розвитку патології коронарних артерій на цілих 50%. Наслідок цього – інфаркт або стенокардія.

Якщо у тата є ямочки, вони з’являться і у дитини

Науково доведено, що унікальне розташування м’язів обличчя, через яке утворюються ямочки на щоках і підборідді, – чоловіча риса. Вона успадковується тільки по батьківській лінії. При цьому стать дитини значення не має.

Схильність до повноти – ще один “спадок” від батька

Данські вчені з університету Копенгагена встановили, що разом зі сперматозоїдом дитині передається інформація про схильність до ожиріння.

Причиною такого явища, ймовірно, криється в механізм виживання людства. Справа в тому, що діти ситих і вгодованих чоловіків, що живуть в достатку, росли швидше. Це сприяло їх виживанню. Зараз цей механізм вже не допомагає людині. Швидше, навпаки: ожиріння стає причиною проблем зі здоров’ям.

Генетики радять чоловікам задуматися про свою харчову поведінку хоча б перед запланованим зачаттям.

Кучеряве волосся передаються від тата до дитини

Особливості структури волосся і їх колір передаються від обох батьків в рівній мірі. Але вчені довели, що за кудрявість відповідає окремий ген, і у чоловіків він має переважне значення. Відповідно, від кучерявого тата на світ з’явиться дитина з таким же типом волосся, навіть якщо у мами вони ідеально рівні від природи.

Від батька залежить тривалість життя дитини

Американські вчені заявляють, що від батька дитина переймає тривалість життя, а залежить вона від довжини тіломірів. Це частинки, які захищають хромосоми від пошкоджень і служать охоронцями ДНК.

Встановлений взаємозв’язок: чим довші тіломіри, тим тривалішим життя людини. У сперматозоїдів з роками вони тільки збільшуються в розмірах – в такому вигляді і передаються у спадок дитині в момент зачаття.

Наостанок

Не тільки показники здоров’я, а й ключові риси обличчя дитина успадковує від чоловіка. З цієї причини багато дітей схожі на своїх батьків більше, ніж на матерів. Але це – не привід для образи, хороша мама ніколи не стане дорікати доньку чи сина фразою “Ти такий (така) ж, як і твій батько”, і не буде порівнювати дітей з ним.

Не відірватися! Як швидко, смачно та просто приготувати картопляні деруни з куркою

четвер, 2 травень 2024, 16:15

Деруни - національна українська страва, їх готують по всьому світу, але у наших господинь вони найсмачніші, передають Патріоти України. Кухарі та господині намагаються експериментувати, щоб привнести до класичної рецептури щось своє. Якщо ви втомилися ...

Лише спробуйте! Ця запіканка з картоплі стане вашою улюбленою вечерею

четвер, 2 травень 2024, 15:14

Смачно нагодувати родину - це завдання із зірочкою. Кожен день хочеться щось іншого та нового, передають Патріоти України. Картопля є одним із найулюбленіших коренеплодів, які запікають, варять, смажать. Пропонуємо вам ще один варіант страви для вечері...