А ви це знали? ТОП-7 продуктів, які категорично не можна їсти перед тренуванням

Для підтримки оптимально та здорової фізичної форми, не обійтись без збалансованого та регулярного харчування. Проте, якщо ви збираєтесь на тренування та плануєте перед заняттями щось смачно поїсти, звернуть увагу, що деякі продукти можуть звести нанівець вашу фізичну активність, змусивши вас раніше покинути спортивний зал, передають Патріоти України.

Лише правильна їжа перед вправами дозволить наповнити тіло енергією, щоб ефективно спалювати калорії та нарощувати м’язову масу. В Eat This, Not That! поділились 7 продуктами, яких варто уникати перед тренуваннями та розповіли, яку реакцію вони можуть викликати в організмі під час активностей.

Йогурт

Вживання молочних продуктів перед тренуванням може призвести до проблем з травленням, таких як судоми, дискомфорт і діарея. А тому, краще уникати вживання молочних продуктів за 2-3 години до тренування.

Продукти з високим вмістом клітковини

Не їжте продукти з високим вмістом клітковини перед тренуванням. Клітковина може викликати проблеми з травленням та змусити вас бігти до туалету частіше, ніж ви звикли. Замість цього вибирайте продукти з легким засвоєнням, які дадуть вам енергії та не відволікатимуть від тренування.

Авокадо

Перед тренуваннями не слід їсти багато жирної їжі. Жирна їжа довго перетравлюється, через що організму не вистачає кровопостачання для м'язів під час тренування. Це може призвести до судом та втоми. Дослідження показують, що вживання жирної їжі перед тренуванням, у тому числі авокадо та оливкової олії, погіршує фізичну працездатність.

Зелені соки та смузі

Зелені соки хоча й корисні для здоров’я, проте не дають достатньо енергії для тривалих тренувань. Такі напої краще пити за годину до тренування як легку закуску. Проте, ви маєте врахувати можливі побічніефекти, зокрема: здуття живота та розлад шлунка через клітковину або сірчисті овочі.

Цукерки

Різке підвищення цукру в крові після шоколаду веде до викиду інсуліну, який виводить цукор з крові, що призводить до втоми. Під час тренування організм сам використовує цукор з крові, тому вживання шоколаду перед ним може призвести до подвійного виснаження енергії.

Протеїнові батончики

Багато протеїнових батончиків - це просто звичайні цукерки, які маскуються під здоровий перекус. Таким чином, перед тренуванням важливо вибирати правильний батончик, у якому міститься білок (10 г +) і цільного зерна (18 г +), щоб отримати енергію та уникнути зниження рівня цукру.

Солодкі напої

Газовані напої можуть викликати розлади шлунку. Крім того, як і батончики, вони містять цукор, що дає короткочасний енергетичний сплеск, а потім різкий спад, що може негативно вплинути на ваше тренування.

А ви це знали? ТОП-7 продуктів, які категорично не можна їсти перед тренуванням

четвер, 18 липень 2024, 20:57

Для підтримки оптимально та здорової фізичної форми, не обійтись без збалансованого та регулярного харчування. Проте, якщо ви збираєтесь на тренування та плануєте перед заняттями щось смачно поїсти, звернуть увагу, що деякі продукти можуть звести нанів...

Щоб фарширований перець вийшов смачним, існує декілька важливих нюансів

четвер, 18 липень 2024, 18:07

Секретів приготування дуже багато, щоб перець вийшов ароматним та дуже смачним. Докладніше про найважливіші та основні в даній публікації, передають Патріоти України. Перець:. Фарш:. Приготування соусу. Обсмажити дрібно нарізану цибулю на вершковому ма...