А ви це знали? Цей натуральний сік допоможе уповільнити старіння - доступний кожному

Більшість людей хочуть залишатися красивими і здоровими довгий час. У цьому може допомогти правильне харчування і включення в нього овочів і зелені. Смузі із зелені і огірків допоможе вам уповільнити старіння, вважає дієтолог Лора Бурак. Про це пише Eat This, Not That, передають Патріоти України.

Смузі із зелені

Експерт з харчування зазначила, що напій можна приготувати в домашніх умовах. У нього входять зелень і овоч - шпинат, кейл і огірки. Змішайте всі інгредієнти в блендері і насолоджуйтеся.

Перераховані вище інгредієнти містять в собі антиоксиданти і вітаміни A і C, що сприяють виробленню колагену. Саме колаген допомагає зберегти здорові шкіру, нігті і волосся.

Хоча Бурак вважає, що соки на основі овочів можуть бути корисними, вона попереджає, що є більш ефективні способи отримати ці поживні речовини, ніж через сік.

"Я завжди рекомендую вибирати свіжі цілі фрукти та овочі, а не соки, тому що ви, по суті, просто п'єте цукор, вичавлений з фруктів", - сказала вона. Також експерт порадила звернути увагу на капустяний сік, він покращує здоров'я серця.

Відзначимо, що споживання цільних фруктів і овочів завжди є найздоровішим варіантом, тому що з них ви отримуєте більше клітковини.

Але якщо у вас щільний графік або ви намагаєтеся щодня отримувати порції продуктів, вживання соку з капустою, шпинатом або іншої листової зелені може бути дуже корисним.

Психологічний тест: Нота чи двері? Побачене першим розкриє таємниці характеру

п’ятниця, 21 листопад 2025, 23:10

Психологічні тести на основі оптичних ілюзій останні роки набувають великої популярності, оскільки поєднують елемент гри та самопізнання. Вони не мають статусу офіційної діагностики, проте часто дозволяють людині поглянути на себе під іншим кутом. Такі...

Доступна всім! Популярна спеція знижує рівень холестерину

п’ятниця, 21 листопад 2025, 18:30

Насіння чорного кмину має властивості, корисні для боротьби з ожирінням. Екстракт насіння значно зменшує накопичення ліпідів у клітинній моделі, не виявляючи токсичності, передають Патріоти України. Дослідження, опубліковане у Food Science & Nutrition ...