А ви це знали? Цей овоч моментально очистить кров - коштує копійки

Такий овоч як буряк знайомий всім українцям, дуже багато його люблять. Але не всі знають, наскільки корисним він є. Він прекрасно очищає кров, до того коштує дуже дешево. У нашому матеріалі читайте, чому цей овоч потрібно включати в свій раціон харчування, передають Патріоти України.

Чим корисний буряк

Вміщені в цьому овочі мікроелементи можуть надати на організм вкрай сприятливий вплив. Вживання цього продукту в їжу допомагає миттєво очищати кров.

"Крім того, буряк також покращує стан капілярів, зміцнює стінки судин, знижує артеріальний тиск і нормалізує травлення. Бетаїн, що входить до складу сирого буряка, допомагає боротися з остеопорозом, хворобою Альцгеймера, атеросклерозом, патологіями серця, анемією, мастопатією, тромбофлебітом. Пігмент бетаціанін, який надає буряку характерне темно-червоне забарвлення - це потужний антиоксидант", - повідомила агентству "Прайм" Нутриціолог Ксенія Борода.

Також буряк підвищує кислотність шлункового соку, покращує засвоєння білка і В12, заліза, магнію, очищає кров, відновлює функції печінки, балансує обмінні процеси.

Кому не можна їсти цей овоч

Є люди, яким цей овоч вживати протипоказано. Незважаючи на свою користь, буряк може завдати і шкоди організму людини. Оскільки в ньому задоволеного багато цукру, його варто з обережністю вживати діабетикам. Також важливо їсти буряк в обмежених кількостях тим, хто страждає остеопорозом або схильний до нього, тому що вона заважає засвоєнню кальцію.

А ви це знали? Кому не можна їсти буряк

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:27

Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...