А ви це знали? Ці кілька продуктів не варто піддавати заморожуванню

Ми живемо у часи, коли можна споживати напівфабрикати і заморожені продукти. Це дозволяє продукту довше зберігати свою свіжість. Адже заморожене м'ясо можна зберігати у морозилці до одного року, а ягоди і фрукти - від 8 до 12 місяців, передають Патріоти України.

Однак є деякі продукти, які краще навіть не намагатися заморожувати, оскільки їх смакові і якісні характеристики будуть істотно зіпсовані. Детальніше про це ми розповімо у нашому матеріалі.

Готові макарони

Коли ви ставите макарони у морозилку, то нічого гарного з цього не вийде. Це буде неапетитна страва, яку неможливо буде їсти. Якщо ж така необхідність виникла, то заморожуйте не до кінця готові макарони, а перед прибиранням у морозилку додайте у них оливкову олію, щоб вони не злиплися.

Напої у банках

Йдеться про алюмінієві банки. Це призведе до того, що рідина розшириться, порве ємність і напій виллється назовні, зіпсувавши усе, що міститься у морозилці, і її теж.

Торти і тістечка з посипанням

Тістечка, торти та інші десерти з посипанням зверху не варто заморожувати. Адже через це вони стануть вологими та м'якими. У результаті якість продукту буде зіпсована.

Желатинові страви

Желатин після розморожування стає кристалізованим. У результаті ніякого смаку, форми і властивостей желатинового продукту.

Соуси

Будь-які підливи і соуси не стануть кращими, якщо їх заморозити. Якщо у продукті є борошно або кукурудзяний крохмаль, то після заморозки він розшарується. Найкраще соуси зберігати у холодильнику, а не у морозилці. Але термін придатності готового продукту становить не більше одного тижня.

Яйця у шкаралупі

У яйці близько 76 відсотків води. Тому якщо його заморозити, то шкаралупа може лопнути, а всередину потраплять бактерії з поверхні шкаралупи.

Авокадо

Після морозилки авокадо втратить свою кремову ніжну текстуру. Ідеально зберігати його не більше 2 днів у герметичній упаковці у холодильнику.

Картопляне пюре

Лише в екстреному випадку можна заморозити даний продукт. Після заморозки смак і якість страви стануть гіршими. Не ризикуйте і усе буде чудово.

А ви це знали? Навіщо прибирати пінку, що з’явилася на поверхні розчинної кави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:09

Розчинна кава користується популярністю навіть серед найвибагливіших і завзятих кавоманів. Пояснюється це дуже просто: цей напій хоч і поступається натуральним за своїми смаковими якостями, але є неймовірно простим у приготуванні. Досить просто висипат...

Ви будете здивовані! Які страви можна зробити смачнішими за допомогою цукру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:08

Далеко не всі господині знають, що цукор можна сміливо використовувати і при приготуванні основних страв. Справа в тому, що цей компонент дозволяє смаковим якостям їжі розкритися в повному обсязі, передають Патріоти України. Деякі кулінари сумніваються...