А ви це знали? У чому хитрість запікання м’яса з банановою шкіркою

Є доволі незвичайний інгредієнт, який використовують для запікання м’яса у духовці. Наші господині в більшості певно про нього не знають. Це бананова шкірка. Багатьом може здатися, що бананова шкірка – не вдалий компонент для приготування страви, передають Патріоти України.

Подробиці

Останнім часом різноманітні страви з банану все частіше присутні на нашій кухні.

У чому хитрість

При підготовці м’яса до запікання його зазвичай натирають спеціями і сіллю. А потім обертають у бананову шкірку.

Шкірку фіксують шпажками або кулінарною ниткою, а потім ставлять у духовку. М’ясо готують як завжди, але результат сильно відрізняється від класичного варіанту.

Контраст відчувається на смак: м’ясо виходить м’яким, ніжним і ароматним. Все завдяки банановій шкірці, яку перед подачею до столу прибирають.

Якщо є власна ділянка, то використану шкірку можна кинути в компостну яму або прикопати на грядці.

Ще одна кулінарна хитрість, пов’язана з використанням бананової шкірки, стосується приготування яловичини.

Покладіть шкірку фрукта в каструлю, де вариться тверда яловичина. Так м’ясо готується швидше і виходить набагато м’якшим.

Небезпечні! Ветеринарка назвала породу собак, які не контролюють агресію

понеділок, 27 жовтень 2025, 23:41

Ветеринарка закликала уникати кількох порід собак, незважаючи на нещодавнє зростання їх популярності. Вона навіть назвала представників однієї з них "невротичними психопатами", передають Патріоти України. У суперечливому відео в TikTok, яке переглянули...

А ви це знали? Скільки можна зберігати бензин у каністрі

понеділок, 27 жовтень 2025, 19:30

Українські водії дедалі частіше створюють резерви пального - через ризик перебоїв із постачанням, можливе зростання цін або надзвичайні ситуації. Проте не всі знають, як довго бензин у каністрі залишається придатним і коли він може нашкодити двигуну, п...