А ви це знали? У чому хитрість запікання м’яса з банановою шкіркою

Є доволі незвичайний інгредієнт, який використовують для запікання м’яса у духовці. Наші господині в більшості певно про нього не знають. Це бананова шкірка. Багатьом може здатися, що бананова шкірка – не вдалий компонент для приготування страви, передають Патріоти України.

Подробиці

Останнім часом різноманітні страви з банану все частіше присутні на нашій кухні.

У чому хитрість

При підготовці м’яса до запікання його зазвичай натирають спеціями і сіллю. А потім обертають у бананову шкірку.

Шкірку фіксують шпажками або кулінарною ниткою, а потім ставлять у духовку. М’ясо готують як завжди, але результат сильно відрізняється від класичного варіанту.

Контраст відчувається на смак: м’ясо виходить м’яким, ніжним і ароматним. Все завдяки банановій шкірці, яку перед подачею до столу прибирають.

Якщо є власна ділянка, то використану шкірку можна кинути в компостну яму або прикопати на грядці.

Ще одна кулінарна хитрість, пов’язана з використанням бананової шкірки, стосується приготування яловичини.

Покладіть шкірку фрукта в каструлю, де вариться тверда яловичина. Так м’ясо готується швидше і виходить набагато м’якшим.

А ви це знали? Чому ліки мають неприємний смак - наукове пояснення

п’ятниця, 3 жовтень 2025, 5:50

Кожен, хто бодай раз приймав ліки, знає це відчуття: гіркий сироп, неприємний присмак таблетки чи капсули, які хочеться запити літром води. Здавалося б, засіб, покликаний лікувати, мав би бути нейтральним або навіть приємним на смак. Натомість більшіст...

Мова лідерів: ТОП-7 фраз, які підвищать ваш авторитет

четвер, 2 жовтень 2025, 23:10

Ви коли-небудь відчували, що ваш голос губиться в групі, а колеги швидко змінюють тему? Можливо, справа у виборі слів. Лідери мають свою мову, і вони точно знають, як говорити, щоб їх слухали, довіряли їм і слідували за ними, передають Патріоти України...