А ви це знали? У чому небезпека кави без кофеїну

Деякі люди, які хочуть зменшити споживання кофеїну, надають перевагу каві без його вмісту. Такий напій має багато антиоксидантів, вітамінів, мінералів. Він може захистити від діабету другого типу, захворювань печінки та серця.

Про це повідомили в health. Попри переваги, кава без кофеїну може мати певні побічні ефекти.

Ризики споживання кави без кофеїну

У каві без кофеїну все ж таки міститься кофеїн. Проте 97% було видалено. Іноді людина може мати алергію на кофеїн, симптоми якої можуть включати:

  • свербіж у горлі;
  • утруднене дихання;
  • набряки.

Поради щодо споживання кави без кофеїну

Як і звичайна кава, без кофеїну має різні ступені обсмажування:

  • легкий – має світло-коричневий колір та мʼякий смак. Такий тип обсмажування містить більше кофеїну;
  • середній – має коричневий колір та мʼякий смак;
  • темний – має гіркуватий смак. Таке обсмаження менш кисле, ніж інші.

Харчова цінність кави без кофеїну

Зазвичай двограмова порція кави без кофеїну містить 5 калорій, 1 г цукру, 1 г вуглеводів та 5 мг натрію. Натомість у ній відсутні жири, клітковина та білок.

Справді корисні! П’ять консервованих продуктів, які варто додати до раціону

неділя, 16 листопад 2025, 23:10

Консерви часто недооцінюють, але обрані правильно, вони можуть бути швидким, поживним і економним рішенням для щоденного раціону. Експерти радять звертати увагу на склад: короткий список інгредієнтів, без доданого цукру, солі та штучних добавок, у влас...

Як варити бульйон, щоб він був прозорим і ароматним - три секретні способи

неділя, 16 листопад 2025, 19:11

Смачний домашній бульйон - це класика будь-якого столу. Хоча приготування здається простим, ідеальний бульйон вимагає уваги та правильного підбору інгредієнтів, передають Патріоти України. Основні правила:. Три способи приготування:. Бульйон можна пода...