А ви це знали? У чому небезпека кави без кофеїну

Деякі люди, які хочуть зменшити споживання кофеїну, надають перевагу каві без його вмісту. Такий напій має багато антиоксидантів, вітамінів, мінералів. Він може захистити від діабету другого типу, захворювань печінки та серця.

Про це повідомили в health. Попри переваги, кава без кофеїну може мати певні побічні ефекти.

Ризики споживання кави без кофеїну

У каві без кофеїну все ж таки міститься кофеїн. Проте 97% було видалено. Іноді людина може мати алергію на кофеїн, симптоми якої можуть включати:

  • свербіж у горлі;
  • утруднене дихання;
  • набряки.

Поради щодо споживання кави без кофеїну

Як і звичайна кава, без кофеїну має різні ступені обсмажування:

  • легкий – має світло-коричневий колір та мʼякий смак. Такий тип обсмажування містить більше кофеїну;
  • середній – має коричневий колір та мʼякий смак;
  • темний – має гіркуватий смак. Таке обсмаження менш кисле, ніж інші.

Харчова цінність кави без кофеїну

Зазвичай двограмова порція кави без кофеїну містить 5 калорій, 1 г цукру, 1 г вуглеводів та 5 мг натрію. Натомість у ній відсутні жири, клітковина та білок.

Ви бачите цього хижака? Сніжний барс ховається на фото - знайти його можуть лише найуважніші

вівторок, 15 липень 2025, 23:10

На перший погляд здається, що перед вами - звичайний гірський схил. Але уважніше придивіться: на цьому фото заховався сніжний барс, що крадеться до своєї здобичі, передають Патріоти України. Завдяки своїй плямистій сірій шерсті з білим животом, "привид...

Не робіть помилок! У каструлі з якого металу категорично не можна варити варення

вівторок, 15 липень 2025, 19:05

Плануєте варити варення? Оберіть правильний посуд - інакше замість корисної солодкої смакоти отримаєте отруйну суміш, передають Патріоти України. . Під час варіння фруктів виділяється кислота, яка вступає в реакцію з алюмінієм. У результаті утворюютьс...