А ви це знали? У чому небезпека прослуховування музики у навушниках перед сном

Хоча музика може бути не тільки розвагою, але й приносити певні переваги для здоров’я, однак, варто враховувати, що прослуховування улюблених пісень перед сном може негативно впливати на якість сну. Зокрема, дослідження показують, що музика ввечері може порушувати нічний відпочинок, порушуючи процес засинання, передають Патріоти України.

Таким чином, дослідження спростовує користь навіть спокійної музики, яка донедавна вважалась ефективним методом, що сприяє засинанню. Про що йдеться в дослідженні та що ви могли не знати про музику, розповіли в Eat This, Not That.

Вушний хробак

Вушні хробаки — це мимовільні музичні образи, які можуть не тільки переслідувати вас протягом дня, але й заважати сну. Дослідження показує, що люди, які часто стикаються з такими мелодіями, мають значно більше проблем із якістю сну. Тож, якщо ви слухаєте музику перед сном, це може спричинити до повторення мелодій у вашій голові, що ускладнить засинання і може призвести до частих пробуджень.

Небезпека інструментальної музик перед сном

Дослідження показали, що інструментальна музика, на відміну від пісень з текстами, може погіршувати якість сну. Хоча багато вважали, що така музика навпаки, покращує сон, однак дослідження показало, що ті, хто слухав її більше, спали набагато гірше.

Поки ви спите, ваш мозок продовжує обробляти

Дослідження показало, що музика не просто занурює нас у сон, як вважалося раніше. Аналіз електричної активності мозку показав, що люди, які чують музичні образи, мають нейронні ознаки реактивації пам’яті навіть під час сну. Це свідчить про те, що мозок продовжує обробляти музику ще довго навіть після її прослуховування.

Тож, якщо ви погано спите, спробуйте уникати музики, особливо у жанрі поп, хоча б за кілька годин до сну. Це допоможе уникнути асоціацій, які можуть заважати заснути.

Ви будете здивовані! Що буде з організмом, якщо кожного дня їсти ківі

субота, 24 серпень 2024, 19:00

Ківі - це не лише яскравий та смачний фрукт, це надзвичайно корисний продукт для нашого здоровʼя. На сторінці Healthy To Me розповіли, як вплине на наш організм щоденне вживання ківі, передають Патріоти України. Ківі — чудове джерело вітаміну С. Він, з...

Дітей за безлад сварити не варто? ТОП-7 дивних форм поведінки, які свідчать про високий IQ

субота, 24 серпень 2024, 18:45

Експерти розкривають сім дивних форм поведінки, які свідчать про високий IQ. Такі генії, як Чарльз Дарвін та Альберт Ейнштейн це підтверджують своїми химерними звичками, передають Патріоти України. Тож якщо людина любить побалакати із собою чи обожнює ...