Варіння рису - процес не такий простий, як здається, передають Патріоти України.
Якби все було так просто, то завжди виходив би ідеально розсипчастий рис. Але, на жаль, кожен другий раз виходить злипла каша або незрозуміла жижа.
Щоб рис вийшов розсипчастим, потрібно вибирати пропарені довгозернисті сорти.
Чим більше зернята, тим менше води вони вбирають і менше розбухнуть.
Рис потрібно ретельно промити до повної прозорості води.
Тепер потрібно розібратися із пропорціями.
Оптимальний обсяг води для варіння рису – 3 склянки води на 1 склянку рису.
В яку воду кидати рис?
А тепер відповімо на головне питання – в яку воду кидати рис?
Якщо кинути рис у киплячу воду, то він буде більше розварюватись.
Потрібно кидати рис у холодну воду, тоді він не перетвориться на злиплу кашу під час варіння.
Варити рис потрібно із напівзакритою кришкою на мінімальному вогні.
Кожні 5 хвилин рис потрібно перемішувати, щоб він не прилипав до стінки або до дна каструлі.
Коли рис приготувався, зливаємо воду і залишаємо його остигати з відкритою кришкою.
Зайва волога випарується, рис підсушиться.
Кардіолог попередив: два поширені продукти можуть повільно нас убивати, а більшість людей навіть не підозрюють, що щодня вживають їх у своєму раціоні. Про це пише Ukrhealth, передають Патріоти України. Лікар Ауреліо Рохас, відомий у TikTok під ім’ям @d...
Якщо їсти гречку щодня, організм отримає як користь, так і можливі ризики, залежно від кількості, способу приготування та загального раціону, передають Патріоти України. Висновок: Їсти гречку щодня — не шкідливо, якщо вона є частиною збалансованого ра...