Варіння рису - процес не такий простий, як здається, передають Патріоти України.
Якби все було так просто, то завжди виходив би ідеально розсипчастий рис. Але, на жаль, кожен другий раз виходить злипла каша або незрозуміла жижа.
Щоб рис вийшов розсипчастим, потрібно вибирати пропарені довгозернисті сорти.
Чим більше зернята, тим менше води вони вбирають і менше розбухнуть.
Рис потрібно ретельно промити до повної прозорості води.
Тепер потрібно розібратися із пропорціями.
Оптимальний обсяг води для варіння рису – 3 склянки води на 1 склянку рису.
В яку воду кидати рис?
А тепер відповімо на головне питання – в яку воду кидати рис?
Якщо кинути рис у киплячу воду, то він буде більше розварюватись.
Потрібно кидати рис у холодну воду, тоді він не перетвориться на злиплу кашу під час варіння.
Варити рис потрібно із напівзакритою кришкою на мінімальному вогні.
Кожні 5 хвилин рис потрібно перемішувати, щоб він не прилипав до стінки або до дна каструлі.
Коли рис приготувався, зливаємо воду і залишаємо його остигати з відкритою кришкою.
Зайва волога випарується, рис підсушиться.
У холодну пору року лобове скло автомобіля швидко покривається льодом, а двірники примерзають. Уникнути цього допоможе простий спосіб, для якого не потрібні спеціальні засоби – лише речі, які є майже в кожному домі. Про це повідомило видання The Sun, п...
Чай у радянській родині був не лише напоєм, а й цілим ритуалом. Ще з 1920-х років, коли в країні був введений сухий закон і алкоголь став недоступним, чаювання стало популярною альтернативою. Радянське суспільство привчилося до ароматного чаю, і навіть...