А ви це знали? В яких фруктах та ягодах міститься найменше цукру

Як відомо, збалансована дієта впливає на наше самопочуття і здоров’я. А деякі продукти, такі як певні фрукти і ягоди, окрім того, що є джерелом клітковини, не містять багато цукру - тож будуть хорошим вибором для контролю його рівня в крові, передають Патріоти України. з посиланням на ресурс про здорове харчування Health.

Цукор в свіжих фруктах і сухофруктах

Хоча фрукти містять природні цукри, вони все одно є більш корисним варіантом для тих, хто стежить за споживанням цього елементу, аніж солодощі.

Свіжі фрукти і ягоди з низьким глікемічним індексом можуть допомогти контролювати рівень цукру в крові, забезпечуючи організм необхідними поживними речовинами, такими як вітамін С, клітковина та антиоксиданти. А от сухофрукти, хоча й містять важливі поживні речовини, містять більшу кількість цукру.

Які фрукти і ягоди містять найменше цукру

Грейпфрут

Цей терпкий цитрусовий фрукт з багатьма поживними властивостями є популярним продуктом для сніданку . Хоча грейпфрут містить відносно мало цукру, він є чудовим джерелом вітаміну С.

Половина грейпфрута середнього розміру містить 8,5 г цукру і 43% добової норми вітаміну С. Грейпфрут також має низький глікемічний індекс - така їжа перетравлюється довше і тому викликає менший і повільніший підйом рівня цукру в крові.

Ківі

Ці маленькі зелені фрукти мають низький рівень глікемічного індексу і є хорошим джерелом клітковини і вітаміну С. Один плід ківі містить 7 г цукру і забезпечує 62% добової норми вітаміну С і 2,3 г клітковини, при цьому містить лише 48 калорій.

Авокадо

Авокадо - це фрукт з низьким вмістом цукру, який є неймовірно поживним. Один цілий фрукт містить менше пів грама цукру.

Авокадо також містить 9 г клітковини. А оскільки він багатий на мононенасичені жири, авокадо також може допомогти знизити рівень холестерину та покращити здоров'я серця.

Нещодавнє дослідження показало, що споживання авокадо може покращити контроль рівня цукру в крові, впливаючи на кардіометаболічні фактори ризику, а також на загальну якість дієти у дорослих з інсулінорезистентністю (коли організму важко виводити глюкозу з крові).

Апельсин

Апельсин - солодкий цитрусовий фрукт, який може вписатися в дієту з низьким вмістом цукру. Один апельсин містить трохи менше ніж 13 грамів цукру. До того ж з одного апельсина ви отримаєте 3 грами клітковини і 70% добової норми вітаміну С, який необхідний для імунітету і здоров'я шкіри. Крім того, апельсини мають високий вміст рідини, що допоможе вам залишатися зволоженими.

Ягоди

Ягоди загалом містять менше цукру, ніж більшість фруктів. Зокрема в 1 склянці необроблених термічно ягід, залежно від їх виду, міститься стільки цукру:

  • Малина: 5 г.
  • Полуниця: 7 г.
  • Ожина: 7 г.

Лохина містить найбільше цукру - 15 грамів цукру на 1 чашку ягід. Але лохина має й інші позитивні властивості та переваги. Наприклад, регулярне вживання помірної кількості ягід пов'язують з меншим ризиком розвитку діабету 2 типу.

Ягоди також багаті на клітковину, поліфеноли та вітаміни. Крім того, вони мають низький глікемічний індекс та покращують рівень гемоглобіну HbA1c.

Варто включити в раціон! Які продукти уповільнюють старіння мозку - результати нового дослідження

субота, 25 травень 2024, 21:30

Вчені з'ясували, які речовини у продуктах харчування здатні уповільнити старіння мозку.Про це пише ScienceAlert. Дослідники з Університету Іллінойсу та Університету Небраски-Лінкольна зіставили результати МРТ-сканування мозку та когнітивних тестів із с...

Як правильно тушкувати м’ясо: ТОП-4 нюанси, про які потрібно пам’ятати

субота, 25 травень 2024, 21:12

Тушене м’ясо - це смачно. До того ж воно набагато корисніше, ніж смажене. Але іноді в процесі приготування допускаються помилки, через які страва виходить не такою чудовою, як того хотілося б. Якщо ви хочете, щоб тушковане м’ясо виходило м’яким і соков...