А ви це знали? Вчений пояснив, чим загрожує схрещування ніг

Зазвичай є два способи сидіти схрестивши ноги: один - схрестити ноги в колінах, а інший - у кісточках. Але як би не було вам зручно сидіти, це шкідливо для здоров'я і постави, передають Патріоти України.

Сидіння зі схрещеними ногами може збільшити зміщення стегон, при цьому одне з них виявляється вище іншого, стверджує професор і директор навчального центру клінічної анатомії Ланкастерського університету Адам Тейлор.

За словами вченого, це змінює швидкість, з якою кров рухається по кровоносних судинах в нижніх кінцівках, що може збільшити ризик утворення тромбів.

Чим небезпечне схрещування ніг - висновки вченого

Більшість досліджень показують, що схрещування в колінах гірше, ніж схрещування в області щиколоток. "Дійсно, таке сидіння може викликати підвищення кров'яного тиску через скупчення крові у венах. І це може збільшити ризик пошкодження кровоносних судин", - пояснює вчений.

Чим довше і частіше ви сидите зі схрещеними ногами, тим більша ймовірність того, що у вас будуть тривалі зміни довжини м'язів і розташування кісток в тазу. Ці порушення також можуть призвести до зміщення хребта та плечей.

"Положення вашої голови також потенційно може стати неправильним через зміни в кістках шиї, оскільки хребет компенсує це, утримуючи ваш центр ваги над тазом", - попереджає вчений.

Тривале сидіння зі схрещеними ногами збільшує ймовірність сколіозу та інших деформацій хребта. "Головна порада - не сидіти занадто довго в одному і тому ж положенні і регулярно вести активний спосіб життя", - порадив фахівець.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...