А ви це знали? Відома мандрівниця назвала фразу, якої варто уникати всім туристам у чужій країні

Ведуча телевізійних програм про подорожі Саманта Браун, яка їздить світом уже понад 20 років, часто ділиться порадами та хитрощами для туристів. Цього разу вона розповіла про фразу, якої варто уникати під час подорожей країнами, де англійська не є першою мовою, передають Патріоти України.

Секретом вона поділилася у своєму відео вInstagram. "Одна фраза, якої варто уникати, коли подорожуєте за кордоном, це "ви розмовляєте англійською?"" – сказала Саманта.

Ведуча каже, що під час своїх подорожей неодноразово бачила невербальну негативну реакцію на це запитання. Вона також додає, що вітання цією фразою співрозмовник може сприйняти як виклик або ж як приниження. У будь-якому випадку це так чи інакше псує комунікацію.

Виправити це можна, завчивши іншу фразу мовою країни, яку ви збираєтеся відвідати. "Вибачте, я не розмовляю (наприклад) іспанською? Можливо, англійська". "Так ви покажете людині, що розумієте, в якій ви країні, але не знаєте їхньої мови, тож, можливо, вони розмовляють вашою", – пояснює Саманта. Ведуча вважає, що подорожі – це завжди про комунікацію з людьми, і найкраще, що можна зробити, – бути чемним.

Вона також розкрила слова, які потрібно вивчити місцевою мовою під час подорожей за кордон, пише видання The Sun.

""Привіт, будь ласка і дякую" – ці слова покажуть, що ви не тутешній, бо місцеві розпізнають акцент, але ви все одне добра, чемна людина, – пояснює ведуча. – Я гарантую, що люди докладуть усіх зусиль, щоб вам допомогти". Саманті знадобилися роки, щоб зрозуміти: ніхто з іншого боку не очікує, що ви скажете повне речення.

Психологічний тест: Оберіть трамвай і дізнайтесь, коли ваша найзаповітніша мрія здійсниться

понеділок, 20 травень 2024, 10:13

З настанням тепла всім нам хочеться весняної магії та дива. А ще - здійснення всіх бажань. Пропонуємо вам відкрити завісу невідомого та дізнатися, коли здійсняться ваші бажання. Хто знає, можливо, ви знаходитеся до своєї мети набагато ближче, ніж здаєт...

Психологічний тест: Визначаємо, ким ви працювали у минулому житті

понеділок, 20 травень 2024, 9:12

Не можна заперечувати, що діяльність, з якою ми себе пов'язуємо, визначає і веде все наше життя, а також змінює нас самих. Тому все-таки обирати майбутню роботу потрібно з розумом і, головне, керуючись тим, що говорить ваше серце. . Пропонуємо вам дізн...