А ви це знали? Викинути негайно: Ось який посуд небезпечний для здоров'я

Посуд може бути дуже небезпечним для здоров'я. При виборі нового виробу дуже важливо звертати увагу на матеріал, з якого він зроблений. Пам'ятайте, що красивий посуд - не завжди безпечний, передають Патріоти України.

Багато хто вже дуже добре засвоїв, що шкідливим вважається одноразовий посуд. І це дійсно так, адже пластиковий посуд може дуже сильно нашкодити вашому здоров'ю, особливо якщо використовувати його, ігноруючи рекомендації фахівців.

Який посуд найшкідливіший - що важливо знати

Дієтолог і нутриціолог Ірина Каленська назвала три види небезпечного посуду:

  • Посуд з політетрафторетилену - тефлонові сковорідки (якщо на посуді є знак pfoa-free, то для виробництва небезпечного тефлону виробники не використовували перфтороктановую кислоту, тоді виріб можна купувати).
  • Пластиковий посуд (якщо на посуді є маркування у вигляді трикутника зі стрілками і цифрами 2,4,5 всередині, то це - безпечний пластик, але все одно категорично заборонено наливати гарячу воду і розігрівати в ньому їжу);
  • Розписні яскраві сервізи (особливо небезпечні китайські або турецькі сервізи, виготовлені з меламіно-формальдегідної смоли).

Спеціаліст рекомендує слідувати її порадам і позбутися посуду, який може бути небезпечним для здоров'я. Також шкідливим вважається посуд з меламіну і алюмінієвий посуд.

Керамічний посуд - один з найбезпечніших

Найбезпечніший посуд, на думку фахівців - це посуд з кераміки, іншими словами - із з'єднання глини з органічними мінералами. У ньому не буває накипу, і такий посуд не виділяє шкідливих речовин при високих температурах.

Вибираючи керамічний посуд, віддавайте перевагу тому, який менш яскравий і без розпису, адже у фарбі можуть міститися токсичні сполуки.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...