Є певні продукти, з якими не можна пити каву. Насамперед, це пояснюється тим, що ви можете нашкодити своєму організму. Про які саме продукти йдеться, читайте в матеріалі ТСН.ua, передають Патріоти України.
Виявляється, що такий популярний напій, як каву, можна пити далеко не з усіма продуктами. І якщо ви не хочете нашкодити своєму здоров'ю, варто запам'ятати такі правила.
Не варто поєднувати каву з молочними продуктами, хоча багато хто так робить. Особливо важливе це правило для літніх людей. З кожним горнятком цього ароматного напою з вашого організму виводиться 2-3 мг кальцію за добової норми в 1000 мг. А тому лікарі рекомендують випивати не більше 3 чашок кави на день, щоб уникнути ламкості кісток. А якщо ви хочете з'їсти на сніданок бутерброд із сиром, краще зачекайте годину після того, як випили каву.
Варто зазначити, що на засвоєння кальцію жодним чином не впливає кава без кофеїну. Тому її ви можете поєднувати з молоком чи сиром (як домашнім, так і твердим).
Це правило однаково працює як для звичайної кави, так і для напою, який не містить кофеїн. Річ у тім, що в цьому разі цинк не засвоюється людським організмом. А це може спричинити ряд проблем: запалення на шкірі, розлади шлунка тощо. А тому не варто пити каву відразу після того, як поїли горох, боби, устриці, м'ясо птиці чи червоне м'ясо.
Це правило особливо важливе для вегетаріанців та веганів, які полюбляють цей ароматний напій. В каві є поліфеноли. Це сполуки, які зв'язуються саме з негемовим залізом (що міститься в рослинах) та погіршують його засвоювання організмом. А тому не варто запивати цим напоєм горох, страви з квасолі, соєві продукти, нут та сочевицю.
Кофеїн також негативно впливає на засвоєння вітамінів. А тому в один час з прийманням вітамінів та мінералів каву пити не рекомендується. Якщо ви не можете зовсім відмовитися від горнятка цього популярного напою, пам'ятайте, що від приймання ліків повинно минути не менше 1 години.
Люди часто додають до чашки кави алкоголь, адже вважають, що так вони отримують більше енергії. Але така думка оманлива. Адже ви забуваєте про інтоксикацію та про перевантаження печінки, які погано впливають на здоров'я.
Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...
Не кожна господиня назве смажену свинячу печінку своєю фірмовою стравою, оскільки цей продукт далеко не завжди виходить смачним. За відсутності досвіду приготування, печінка не тільки може гірчити, а й виходить надмірно жорсткою, що псує все враження п...