Наш головний продукт, наш смачний продукт, наш улюблений продукт. А ще якихось кілька століть тому про картоплю і думати боялися, не те що їсти. І без спеціальної освіти сьогодні нам добре ясно, що картопля - це не те, чим можна захоплюватися щодня та без обмежень. Отже, скільки можна картоплі на день і з чим її краще їсти - розкаже дієтолог Наталя Ківа, передають Патріоти України
Картопля корисна чи ні?
"Мабуть, одним з найсуперечливіших продуктів у раціоні людини є картопля. Попри велику кількість корисних речовин, у картоплі багато крохмалю, тому вона калорійна. Розберемося в користі та шкоді детальніше", – каже Наталя Ківа.
Що корисного є в картоплі і як нам це може допомогти?
Картопля містить у своєму складі:
Завдяки такому складу гармонійно вписана в схему здорового харчування картопля буде корисна людям, що страждають на виразки і гастрит. Через великий вміст калію картопля сприяє виведенню з організму води та солі, що сприяє поліпшенню обміну речовин. Ще, завдяки тому ж калію, картопля потрібна в раціоні людей з хворобами серця і гіпертоніків. Максимально багата калієм печена картопля, яка зберігає максимум корисних речовин.
Скільки можна їсти картоплі на день?
150 г на день для жінок і 200-250 г для чоловіків, якщо ви не на скиданні ваги.
Коли картопля стає шкідливою?
Смажена картопля, фрі, чіпси – тільки нашкодять здоров'ю. Також картопляне пюре з маслом і молоком. Часто така їжа супроводжується кетчупом, майонезом. Що завдає ще більшої шкоди.
Як їсти картоплю, щоб не нашкодити фігурі?
Людям з надмірною вагою слід з обережністю ставитися до картоплі. Часте вживання крохмалистого продукту не рекомендується. При неконтрольованому споживанні глюкоза в крохмалі призведе до швидкого зайвого набирання ваги.
Картоплю краще вживати в шкірці в печеному або відвареному вигляді, приготовлену в пароварці. Картопля ідеально поєднується з овочевими стравами – салатами, рагу, соліннями, зеленню і грибами. Картопля в поєднанні з м'ясом, смаженою салом та іншими жирами – велике навантаження на ферментну систему організму.
Картопля по-грецьки в духовці
Інгредієнти
Рецепт приготування
Осіння посадка редиски має безліч переваг, які принесуть гарний урожай та міцні рослини. Як саме треба правильно саджати редиску під зиму та які нюанси треба знати? РБК-Україна (проект Styler) пояснює, чому посадка редиски восени може стати ідеальним в...
Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...