А ви це знали? З якими харчовими продуктами огірки не поєднуються

Про корисні властивості огірка відомо давно, але незважаючи на це, він поєднується не з усіма продуктами. Лікарі гастроентерологи розповіли, як краще не їсти цей популярний овоч. Хоча за ботанічною класифікацією огірок вважається ягодою, передають Патріоти України.

У чому користь огірків

Огірки — одна з найдавніших культур. Експерти оцінюють його у вік в більш, ніж 6 тис. років. Існує теорія, за якою батьківщиною огірків заведено вважати Індію і Китай. З цих країн вони повільно, але вірно завоювали всі населені людьми материки.

Огірки на 90-96% складаються зі структурованої рідини — води. Містяться в них і корисні мікроелементи, і вітаміни. Знаходяться вони в основному в шкірці. Якщо відштовхуватися від калорійності, то в 100 грамах огірка міститься близько 15 калорій.

Корисність огірка полягає в наступних моментах:

  • корисні мікроелементи знаходяться у своєрідному розчині, що сприятливо позначається на їх максимальному засвоєнні;
  • речовини, що містяться в огірку, стимулюють вироблення соляної кислоти — шлункового соку, що покращує травний процес;
  • клітковина сприяє виведенню різних токсинів і шкідливих речовин, що збираються в кишечнику;
  • калій благотворно діє на функціонування серцево-судинної системи. Впливає він і на нирки. Легкий сечогінний ефект допомагає знизити набряки;
  • ферменти, за своєю дією схожі на інсулін, сприяють зниженню рівня цукру в крові. Тому огірки рекомендують включати людям, схильним до цукрового діабету;
  • кукурбитацин, який активно виробляється в огірках при мізерному поливі, і викликає гіркоту, стимулює роботу кишечника.

Огірки — сезонний овоч. Тому гастроентерологи рекомендують не захоплюватися ними в зимовий період. Для стимуляції росту, рослину "годують" різними шкідливими добавками, які вбираються і в плід.

З якими продуктами огірки не сумісні

Як і будь-який продукт, який люди вживають в їжу, огірки іноді можуть викликати алергічну реакцію. Надмірне вживання овоча — провокує газоутворення. Крім цього, є продукт, який гастроентерологи рекомендують не вживати разом з огірками.

Одним з них є молоко. У ньому і так міститься лактоза, яку з віком організм «розучився» переробляти. При чутливому травленні, з'їдений огірок і випитий стакан молока в одне приймання їжі, можуть спровокувати легкий проносний ефект.

Іншим продуктом, який гастроентерологи не рекомендують поєднувати з огірком, є арахіс. Їх прийом в їжу краще розділити мінімальним інтервалом в годину-півтори. Поєднання арахісу і огірка може привести до підвищеного газоутворення, діареї та інших дискомфортних відчуттів в шлунково-кишковому тракті.

Що стосується теорій про те, що салат з огірків і помідорів шкідливий, то науково обґрунтованих доказів вона не має. Єдине, до чого може привести поєднання огірків і помідорів, так це руйнування вітаміну C. Але його вміст не настільки великий, щоб порушити баланс корисних мікроелементів. До того ж є фрукти і овочі, де вітаміну C в рази більше.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...