А ви це знали? Жодної гарячої води чи мікрохвильової печі - ось як у ресторанах розморожують м’ясо

Яловичина, свинина і куряче м’ясо збережуть свої властивості після розморожування, достатньо лише дотримуватися одного правила, передають Патріоти України.

Все псує поспіх, який змушує розморожувати продукт за допомогою гарячої води або мікрохвильової печі. Не радимо таким способом розморожувати м’ясо.

Подробиці

Досвідчені кулінари чинять інакше. Часу йде більше, але якість на висоті.

Найбільш щадний спосіб – у холодильнику. Кілограм м’яса буде розморожуватись приблизно 8 годин. Але в дорогих ресторанах роблять саме так заради того, щоб зберегти еластичність та смак продукту.

Приблизний час розморожування м’яса в холодильнику можна підрахувати, помноживши вагу на вісім, рекомендують досвідчені кулінари.

Наприклад, 400-грамовий шматок буде розморожуватись 3,2 години (0,4 кг · 8). Це правило точніше, якщо йдеться про свинину чи яловичину. Курка розморожується трохи швидше.

Для швидкого розморожування кухарі користуються однією хитрістю. У ємність набирають воду (40-45° C). Засипають туди столову ложку цукру, перемішують та поміщають туди м’ясо. Через 8-10 хв. продукт можна легко різати ножем.

Джерело: ПростоВей

Дуже смачні, але: Кому не можна їсти кавуни

п’ятниця, 22 серпень 2025, 17:22

Кавуни цінуються за свій освіжаючий смак і багатий поживний вміст. Крім того, вони низькокалорійні, але при цьому надовго залишають відчуття ситості та допомагають швидко вгамувати спрагу. Хоча список їхніх корисних властивостей для здоров'я дуже довги...

Дізнайтесь свій тип старіння шкіри - це змінить ваш догляд назавжди

п’ятниця, 22 серпень 2025, 17:09

Старіння шкіри - природний процес, який проходить у кожної жінки по-різному. Розуміння типу старіння допомагає обирати ефективні профілактичні та доглядові методи, щоб довше зберігати здоровий вигляд шкіри, передають Патріоти України. Доктор Уршула Коз...