Група вчених з Університетів Фліндерса та Ньюкасла в Австралії з'ясували, яка кількість мікроскопічних частинок проникає з тріщин на тефлоновому посуді в їжу та як можуть вплинути на здоров'я страви, які ви в них готуєте. Інформація була опублікована в Science Alert.
Вчені виявили, що на сковородах і каструлях з пошкодженим покриттям навіть найкрихітніші пластикові частинки можуть проникати в приготовлені продукти і вони стануть небезпечними. Фахівці наполегливо рекомендують не готувати їжу в такому посуді, його краще позбутися.
В ході досліджень експерти розрізали посуд з тефлоновим покриттям на невеликі шматочки та імітували процес приготування їжі, а ще вони пробували мити посуд за допомогою різних матеріалів – шерсть, пластик, нержавіючу сталь, дерево.
Найважливіше, що виявили вчені під час експерименту, що під час приготування їжі на пошкодженому покритті, в їжу можуть потрапляти понад 2 мільйони крихітних пластикових частинок і лише за 30 секунд вони перетворять корисну їжу на дуже небезпечну.
Вчені закликають усіх дуже ретельно ставитися до вибору посуду, а також не використовувати пошкоджені сковороди та каструлі з тефлоновим покриттям.