А ви знали, який посуд за 30 секунд зробить їжу небезпечною? Це може викликати хвороби

На кухні кожної господині є багато посуду для різних страв. Але, дуже важливо знати, як правильно користуватися посудом і правильно його мити, щоб не пошкодити і він не став небезпечним, наприклад, як тефлон, передають Патріоти України.

Група вчених з Університетів Фліндерса та Ньюкасла в Австралії з'ясували, яка кількість мікроскопічних частинок проникає з тріщин на тефлоновому посуді в їжу та як можуть вплинути на здоров'я страви, які ви в них готуєте. Інформація була опублікована в Science Alert.

Вчені виявили, що на сковородах і каструлях з пошкодженим покриттям навіть найкрихітніші пластикові частинки можуть проникати в приготовлені продукти і вони стануть небезпечними. Фахівці наполегливо рекомендують не готувати їжу в такому посуді, його краще позбутися.

В ході досліджень експерти розрізали посуд з тефлоновим покриттям на невеликі шматочки та імітували процес приготування їжі, а ще вони пробували мити посуд за допомогою різних матеріалів – шерсть, пластик, нержавіючу сталь, дерево.

Найважливіше, що виявили вчені під час експерименту, що під час приготування їжі на пошкодженому покритті, в їжу можуть потрапляти понад 2 мільйони крихітних пластикових частинок і лише за 30 секунд вони перетворять корисну їжу на дуже небезпечну.

Вчені закликають усіх дуже ретельно ставитися до вибору посуду, а також не використовувати пошкоджені сковороди та каструлі з тефлоновим покриттям.

Всього дві ночі недосипання змушують нас відчувати себе старшими на роки! Що показали дослідження

середа, 24 квітень 2024, 18:54

Завдяки дослідженням вчені виявили, що всього лише дві ночі недосипання змушують людину почуватися на понад чотири роки старшою, ніж вона є насправді, передають Патріоти України. Відповідно до результатів дослідження, що були опубліковані в журналі Pr...

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, як ви реагуєте на виклики долі

середа, 24 квітень 2024, 18:12

Справжня сутність людини розкривається у складних та стресових ситуацій. Іноді ми й самі дивуємося, своїм вчинкам у складні життєві моменти, хтось може проявляти неймовірну сміливість, а хтось може несподівано зрадити, передають Патріоти України. Проп...