А ви знали цей секрет? Як правильно зварити картоплю в мундирі, щоб було корисно і смачно

Тонкощі варіння овочу підказали досвідчені кулінари. Вони розповіли, як приготувати картоплю смачною в сучасному девайсі і в звичайній каструлі, передають Патріоти України.

Як варити картоплю в мундирі в каструлі

При варінні картоплі в каструлі дотримуємося певних правил:

  • Вибирайте картоплю одного сорту. Краще якщо бульби картоплі будуть однакові за розміром.
  • Попередньо вимийте картоплю і очистить губкою шкірку.
  • Залийте в каструлю з широким дном до половини холодну воду, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Щоб шкірка на картоплі не потріскалася, засипте в воду сіль (1 ст. л. на 1 л води).
  • Викладіть в каструлю з киплячою водою картоплю так, щоб вода покривала овочі повністю. Закрийте кришкою і доведіть до кипіння.
  • Після закипання води зменшіть вогонь, щоб картопля варилася повільно. Процес варіння триває 20-30 хвилин.

Готовність картоплі в мундирі перевірте зубочисткою. Якщо овочі ще не м'які, продовжіть варіння на 5 хвилин до повної готовності, потім злийте воду і викладіть картоплю на тарілку. Страву подають гарячою з маслом, салатом або оселедцем.

Як варити картоплю в мундирі в мікрохвильовці

Картопля в мундирі — це швидка страва для тих, кому ніколи возитися на кухні. Приготувати страву на швидку руку можна в мікрохвильовці.

Правила готування такі:

  • Візьміть 4-5 картоплин приблизно однакового розміру.
  • Промийте картоплю, застосовуючи металеву сіточку. Дайте стекти воді.
  • Помістіть картоплю в щільний поліетиленовий пакет, зав'яжіть його і зробіть вістрям ножа кілька отворів.
  • Покладіть пакет на термостійку тарілку і поставте в мікрохвильовку. Встановіть час готування 13-15 хвилин, залежно від розмірів бульб.
  • Виймайте картоплю з мікрохвильовки, зніміть пакет й одразу приступайте до дегустації страви.

Приготування картоплі в мікрохвильовці займає мінімум часу. Тому проста поживна вечеря з'явиться на столі вже через 15 хвилин.

Як варити картоплю в мундирі в мультиварці

У новомодному девайсі картопля зберігає більше вітамінів і корисних речовин. Щоб картопля в мундирі вийшла м'якою і не розвалилася, готуйте строго по інструкції:

  • Для ідеальної картоплі в мундирі візьміть тверді і щільні бульби середніх розмірів. Фахівці радять вибирати для варіння картоплю з червоною і рожевою шкіркою. Ці сорти добре тримають форму. На бульбах не повинно бути слідів гнилі, паростків, зелених «бочків», що підтверджують високий вміст соланіну — небезпечної для організму людини речовини.
  • Вимийте ретельно картоплю, зробіть неглибокі кругові надрізи на кожній картоплині, щоб потім було легше чистити.
  • Покладіть помиту картоплю в чашу мультиварки, додайте 1 ст. л. солі, залийте водою так, щоб вона повністю покрила картоплю. Закрийте кришку і встановіть режим «Варіння на пару».
  • Готуйте картоплю в мундирах під кришкою 30 хвилин. Потім спробуйте на готовність. Якщо овоч ще твердий, продовжіть час варіння на 5 хвилин.
  • Відразу викладіть картоплю на тарілку, зніміть шкірку і подавайте до столу.

Картопля в мундирі в мультиварці готується також при включенні режиму «Плов» при закритій кришці і в невеликій кількості води. Але тоді бульби злегка підсмажуються знизу. Можна скористатися режимом "Тушкування", заливши картоплю водою повністю і не відкриваючи кришку 40 хвилин.

Картопля в мундирі виручає господиню, якщо потрібно приготувати швидку страву. Їдять картоплю, очищаючи від шкірки. Популярний овоч, приготований в мундирі, може стати основною стравою або гарніром до м'ясних і рибних страв.

Ці фрази видають токсичних людей - впізнайте їх одразу

середа, 8 жовтень 2025, 23:10

Токсичні люди часто маскуються під друзів або колег, але їх видають певні слова та фрази, передають Патріоти України. 1. «Це твоя вина» Вони перекладають відповідальність на інших, аби маніпулювати ситуацією. 2. «Я просто жартую» Це виправдання для о...

Ви гріли це в мікрохвильовці? Ось чому так робити не можна

середа, 8 жовтень 2025, 18:10

Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...