А ви знали цей секрет? Як правильно зварити картоплю в мундирі, щоб було корисно і смачно

Тонкощі варіння овочу підказали досвідчені кулінари. Вони розповіли, як приготувати картоплю смачною в сучасному девайсі і в звичайній каструлі, передають Патріоти України.

Як варити картоплю в мундирі в каструлі

При варінні картоплі в каструлі дотримуємося певних правил:

  • Вибирайте картоплю одного сорту. Краще якщо бульби картоплі будуть однакові за розміром.
  • Попередньо вимийте картоплю і очистить губкою шкірку.
  • Залийте в каструлю з широким дном до половини холодну воду, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Щоб шкірка на картоплі не потріскалася, засипте в воду сіль (1 ст. л. на 1 л води).
  • Викладіть в каструлю з киплячою водою картоплю так, щоб вода покривала овочі повністю. Закрийте кришкою і доведіть до кипіння.
  • Після закипання води зменшіть вогонь, щоб картопля варилася повільно. Процес варіння триває 20-30 хвилин.

Готовність картоплі в мундирі перевірте зубочисткою. Якщо овочі ще не м'які, продовжіть варіння на 5 хвилин до повної готовності, потім злийте воду і викладіть картоплю на тарілку. Страву подають гарячою з маслом, салатом або оселедцем.

Як варити картоплю в мундирі в мікрохвильовці

Картопля в мундирі — це швидка страва для тих, кому ніколи возитися на кухні. Приготувати страву на швидку руку можна в мікрохвильовці.

Правила готування такі:

  • Візьміть 4-5 картоплин приблизно однакового розміру.
  • Промийте картоплю, застосовуючи металеву сіточку. Дайте стекти воді.
  • Помістіть картоплю в щільний поліетиленовий пакет, зав'яжіть його і зробіть вістрям ножа кілька отворів.
  • Покладіть пакет на термостійку тарілку і поставте в мікрохвильовку. Встановіть час готування 13-15 хвилин, залежно від розмірів бульб.
  • Виймайте картоплю з мікрохвильовки, зніміть пакет й одразу приступайте до дегустації страви.

Приготування картоплі в мікрохвильовці займає мінімум часу. Тому проста поживна вечеря з'явиться на столі вже через 15 хвилин.

Як варити картоплю в мундирі в мультиварці

У новомодному девайсі картопля зберігає більше вітамінів і корисних речовин. Щоб картопля в мундирі вийшла м'якою і не розвалилася, готуйте строго по інструкції:

  • Для ідеальної картоплі в мундирі візьміть тверді і щільні бульби середніх розмірів. Фахівці радять вибирати для варіння картоплю з червоною і рожевою шкіркою. Ці сорти добре тримають форму. На бульбах не повинно бути слідів гнилі, паростків, зелених «бочків», що підтверджують високий вміст соланіну — небезпечної для організму людини речовини.
  • Вимийте ретельно картоплю, зробіть неглибокі кругові надрізи на кожній картоплині, щоб потім було легше чистити.
  • Покладіть помиту картоплю в чашу мультиварки, додайте 1 ст. л. солі, залийте водою так, щоб вона повністю покрила картоплю. Закрийте кришку і встановіть режим «Варіння на пару».
  • Готуйте картоплю в мундирах під кришкою 30 хвилин. Потім спробуйте на готовність. Якщо овоч ще твердий, продовжіть час варіння на 5 хвилин.
  • Відразу викладіть картоплю на тарілку, зніміть шкірку і подавайте до столу.

Картопля в мундирі в мультиварці готується також при включенні режиму «Плов» при закритій кришці і в невеликій кількості води. Але тоді бульби злегка підсмажуються знизу. Можна скористатися режимом "Тушкування", заливши картоплю водою повністю і не відкриваючи кришку 40 хвилин.

Картопля в мундирі виручає господиню, якщо потрібно приготувати швидку страву. Їдять картоплю, очищаючи від шкірки. Популярний овоч, приготований в мундирі, може стати основною стравою або гарніром до м'ясних і рибних страв.

Секрет досвідчених господинь! Що додати в бульйон, щоб прибрати неприємний запах

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:15

На перший погляд може здатися, що м’ясний бульйон повинен пахнути м’ясом, але коли він приготовлений зі старого м’яса, може з’явитися неприємний запах. Заглушити неприємний аромат можна і без кулінарної хімії, але краще підготуватися до процесу завчасн...

Психологічний тест! Оберіть карту - і дізнайтеся, які зміни очікують вас в особистому житті

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:07

Часто романтичні відносини не відрізняються стабільністю. Тому непогано було б знати, які зміни чекають на вас у майбутньому, передають Патріоти України. Щоб не бігати до ворожок і не користуватися сумнівними ритуалами, пропонуємо пройти тест, який ро...