А ви знали, у чому "фішка"? Справжні цінителі хурми перед вживанням кладуть її в холодильник

Наближається сезон хурми, і багато шанувальників цього вже не такого екзотичного, але смачного фрукта в передчутті. Мало хто знає, що поклавши плід у морозилку, можна відчути зовсім інший його смак, передають Патріоти України.

Хурма не тільки смачна, але ще і корисна для нашого здоров'я. Якщо регулярно вживати плоди, то можна запобігти безліч захворювань.

Навіщо заморожують хурму?

Виявляється, що при низькій температурі руйнується танін, який присутній в хурмі, тому заморожена хурма повністю позбавляється від терпкості. Якщо в свіжих плодах було надто багато таніну, їх смак був неприємним і терпким, після заморозки ці недоліки повністю зникнуть. Більш того, таким способом можна зробити хурму більш солодкою.

Як правильно заморозити хурму?

  • Спочатку потрібно помити плоди, потім повністю висушити їх.
  • Кожну хурму оберніть декількома шарами харчової плівки і акуратно складіть в камеру морозилки.
  • Можна нарізати фрукт шматочками, щоб згодом використовувати як заготовку для пирогів, каш і десертів.
  • Застеліть дно контейнера харчовою плівкою, розкладіть нарізані часточки.
  • Накрийте зверху кришкою або декількома шарами плівки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

У домашніх умовах зберегти свіжу хурму дуже проблематично, тому люди придумали масу варіантів заготовок з цієї ягоди. Зберігати хурму можна в трьох видах: свіжу, заморожену і сушену (або в'ялену).

Секрет шеф-кухарів: Коли додавати сіль у фарш, щоб котлети не розвалювалися

середа, 5 листопад 2025, 13:10

При приготуванні котлет важливо знати одну кулінарну «таємницю»: коли додавати сіль у фарш, щоб він не розвалювався і був соковитим, передають Патріоти України.

Цитрусові під забороною: ТОП-4 категорії людей, яким не можна мандарини

середа, 5 листопад 2025, 12:44

Мандарини - смачні та корисні цитрусові, але вони підходять не всім. Через високу кислотність і цукор деякі категорії людей повинні обмежити або уникати їх споживання, передають Патріоти України.