Адвокат роз'яснив, як водієві уникнути незаконного пресингу патрульних "за керування у нетверезому стані"

Адвокат Ігор Тетеря дав поради, як не бути незаконно притягнутим до відповідальності за керування автомобілем у нетверезому стані.

«Для вимоги проведення огляду на стан сп'яніння водій повинен мати хоча б одну з передбачених законодавством ознак сп'яніння, в іншому випадку вимоги поліцейського можуть бути визнані незаконними. Вимагайте у поліцейського показати сертифікат відповідності та свідоцтво про повірку драгера. У разі непред'явлення таких документів, заявіть, що не довіряєте вказаному засобу вимірювання у зв'язку з ненаданням відповідних документів. Огляд на стан сп'яніння на місці зупинки повинен проводитись під відеозапис, а у разі неможливості — у присутності двох свідків».

Якщо ви пройшли огляд на драгер і не згодні з його результатом, за словами адвоката, слід вимагати проведення огляду в медзакладі.

«Коли поліцейський відмовить, суд може визнати огляд на драгер недійсним. Якщо ви відмовились пройти огляд (що є самостійним правопорушенням) і поліцейський склав протокол, краще невідкладно поїхати до медичного закладу та пройти такий огляд самостійно. Це може допомогти захиститись в суді. Також слід невідкладно звернутись до свого адвоката! Судова практика в цій категорії справ досить неоднозначна і неоднорідна».

Городникам на замітку! Обробіть картоплю цим розчином - ізабудете про колорадських жуків

вівторок, 16 квітень 2024, 18:44

Найкращі народні засоби для обробки картоплі від шкідників та хвороб: поради досвідчених городників, передають Патріоти України. Щоб шкідники трималися подалі від грядки з картоплею, її слід обробити перед висаджуванням цими засобами. Тоді влітку можна...

Треба лише кілька хвилин! Психологічний тест у картинці дасть відповідь на питання, яке вас найбільше хвилює

вівторок, 16 квітень 2024, 18:12

Цей психологічний тест допоможе розібратися у проблемах, які зараз вас хвилюють найбільше. Оберіть картинку, а вона дасть відповідь на усі питання, передають Патріоти України. Проблема насправді серйозніша, ніж здається на перший погляд. Можливо, рішен...