Бережіться! Агрономи розповіли про головну небезпеку винограду, яка може серйозно нашкодити здоров'ю

Агрономи розповіли про головну небезпеку, яку таїть у собі популярна в Україні ягода - виноград. При його виборі дуже важливо звертати увагу на сорт і регіон, де ягода була зібрана, передають Патріоти України.

Так, спеціаліст з сільського господарства Володимир Вікулов каже, що виноградом в принципі не варто зловживати. Адже в ньому, як правило, підвищений вміст цукру (фруктоза і глюкоза).

Якщо людина з'їсть гілку винограду вагою до 1 кг, то отримує 150 г фруктози, що є великим стресом для організму. При цьому кількість цукру може бути різною в тих чи інших сортах. Крім того, виноградники обробляються хімією для захисту від шкідників. І в цих засобах міститися зазвичай сірка і мідь.

Тому грона слід дуже ретельно промивати, перш ніж поставити на стіл і поласувати ними. Також при виборі продукту слід звертати увагу на зовнішній вигляд, дату виготовлення і сезон, в якому виростили виноград.

Ці фрази видають токсичних людей - впізнайте їх одразу

середа, 8 жовтень 2025, 23:10

Токсичні люди часто маскуються під друзів або колег, але їх видають певні слова та фрази, передають Патріоти України. 1. «Це твоя вина» Вони перекладають відповідальність на інших, аби маніпулювати ситуацією. 2. «Я просто жартую» Це виправдання для о...

Ви гріли це в мікрохвильовці? Ось чому так робити не можна

середа, 8 жовтень 2025, 18:10

Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...