
Агрономи розповіли про головну небезпеку, яку таїть у собі популярна в Україні ягода - виноград. При його виборі дуже важливо звертати увагу на сорт і регіон, де ягода була зібрана, передають Патріоти України.
Так, спеціаліст з сільського господарства Володимир Вікулов каже, що виноградом в принципі не варто зловживати. Адже в ньому, як правило, підвищений вміст цукру (фруктоза і глюкоза).
Якщо людина з'їсть гілку винограду вагою до 1 кг, то отримує 150 г фруктози, що є великим стресом для організму. При цьому кількість цукру може бути різною в тих чи інших сортах. Крім того, виноградники обробляються хімією для захисту від шкідників. І в цих засобах міститися зазвичай сірка і мідь.
Тому грона слід дуже ретельно промивати, перш ніж поставити на стіл і поласувати ними. Також при виборі продукту слід звертати увагу на зовнішній вигляд, дату виготовлення і сезон, в якому виростили виноград.
Собак часто називають "найкращим другом людини", але не кожна порода підходить кожному власнику. І вкрай важливо вибрати саме ту, яка найкраще вписується у ваш спосіб життя. З огляду на сотні порід собак, вибір майбутнього пухнастого друга може бути ск...
Знайоме відчуття? Увімкнули платформу на одну серію - і раптом вже світанок. Психологи попереджають: запійний перегляд серіалів може призвести до залежності, порушення сну, погіршення настрою та проблем у стосунках. Експерти радять навчитися дивитися ...