Актуальність криптовалюти у сфері бізнесу

Якщо всього років п'ятнадцять тому цифрову валюту розглядали переважно як експеримент, то сьогодні це зручний інструмент для розв'язання різних питань. Багато в чому подібна популярність пояснюється використанням блокчейна. Це особлива технологія, яка забезпечує високу швидкість проведення операцій і захист даних від стороннього втручання.

А враховуючи, що все більше користувачів цікавляться тим, який курс біткоїна сьогодні і тим, як фіатні кошти переказати в цифрову валюту, багато компаній адаптуються під актуальні вимоги споживачів. Серед нововведень — можливість оплати за послуги та товари криптовалютою. Мається на увазі не тільки біткоїн, а й ефір та інші популярні токени.


Світові компанії в тренді — хто серед них?

Якщо спочатку великі корпорації не прагнули вводити в розрахунки криптовалюти, оскільки просто не було зрозуміло, наскільки вони будуть цінними, то сьогодні це перестало бути проблемою. Багато світових корпорацій перейшли частково або повністю на оплату криптовалютою. Серед них:

  • KFC;
  • PayPal;
  • AirBaltic;
  • Expedia;
  • Overstock;
  • Subway;
  • Microsoft.

Закусочні KFC і Subway часто проводять акції, протягом яких можливо придбати окремі позиції за криптовалюту. Поки що це поширено переважно в Канаді, але обіцяють, що з часом географія країн розшириться. Subway же додатково надає невелику знижку при оплаті токенами за свої знамениті сендвічі.

PayPal дає змогу створювати криптовалютні гаманці для використання нарівні з фіатними. Причому функціонал не обмежений, незалежно від виду гаманця. Головне — ознайомитися з особливостями роботи самого сервісу.

AirBaltic стала однією з перших авіакомпаній, що надають можливість оплати квитка на рейс за допомогою біткоїна. А Overstock уже майже десять років продає товари за криптовалюту. Тільки якщо спочатку як платіжні засоби приймали тільки біткоїн, то сьогодні список токенів істотно розширився.

Портал Expedia дає змогу використовувати криптовалюти для оплати транспорту, проживання в готелі або купівлі квитка. Але варто пам'ятати, що скасування броні неможливе. Усе тому, що здійснюється переказ цифрової валюти у фіатну. Тому зворотний платіж неможливий.

Не оминув увагою криптовалюту і Microsoft, який став приймати оплату деяких послуг ще 2014 року і зберігає тенденцію досі.

Актуальність криптовалюти в нашій країні

Дедалі більше приватних компаній розуміють необхідність використання цифрової валюти. Тому створюються такі додатки, як Binance Pay, які можна використовувати для покупок товарів і послуг. Великі інтернет-магазини техніки теж надають подібну можливість, як-от Фокстрот, ТехноЇжак та Stylus. А з огляду на популярність і затребуваність у світі подібна тенденція тільки зростатиме.


Оцінять всі! Як приготувати соус до шашликів, щоб було вдвічі смачніше

п’ятниця, 10 травень 2024, 7:12

Магазинний кетчуп для шашликів можете взяти з собою на природу, але й домашній соус не забудьте приготувати. За цим рецептом це швидко, а ще він вам сподобається більше, ніж готовий кетчуп. Для приготування вам потрібні наступні компоненти:. Навіть роз...

Народні прикмети на 10 травня. Молитва жінок за безпеку своїх чоловіків особливо дієва. Також варто помолитись за мир та приборкання ворогів

п’ятниця, 10 травень 2024, 7:05

10 травня за новим стилем (23 травня - за старим) - день пам'яті апостола Симона Зилота і Києво-Братської ікони Божої Матері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують апостола від сімдесяти Симеона, племінника Йосипа Обручника. . Симон Зилот народ...