Новозеландська дієтологиня Крутіка Нанаваті назвала сім продуктів, які часто помилково обирають для сніданку. Вони уповільнюють метаболізм і сприяють набору ваги. Про це повідомило видання She Finds, передають Патріоти України.
Цукрові пластівці
Зернові можуть здатися зручним і простим вибором для сніданку. Він може навіть маскуватися під корисний для здоров'я варіант, оскільки має високий вміст клітковини. Але вміст рафінованого цукру в більшості злаків на полицях магазинів може завдати шкоди обміну речовин.
"Високий рівень цукру підвищує рівень інсуліну, сприяючи накопиченню жиру й уповільнюючи обмін речовин", – пояснила дієтологиня. Через брак білка у злаках швидше відчуватиметься голод. Тому краще на сніданок вибирати яйця з гарніром з авокадо або тостом із цільнозернового борошна, щоб отримати ситний і поживний сніданок.
Випічка й пончики
Вживання випічки й пончиків може забезпечити короткочасний приплив енергії, але ці продукти насичені рафінованими вуглеводами та шкідливими жирами, які накопичуються навколо живота. Альтернативою цим солодощам може стати грецький йогурт із ягодами й горіхами.
Бекон і ковбаса
Ці продукти підвищують кров'яний тиск і затримують воду. Високий вміст натрію в такому м'ясі пов'язаний із безліччю ризиків для здоров'я, а також збільшенням ваги й утрудненням обмінних процесів. Наявність нітратів і нітритів, поширених консервантів в обробленому м'ясі, пов'язана з посиленням запалення й потенційним ризиком раку.
Дієтологиня пропонує вибирати на сніданок вівсяну кашу з насінням чіа. "Вівсянка, яка є джерелом клітковини, що повільно перетравлюється, дає масу переваг, зокрема стійку енергію і здоровіший кишківник. Посипте зверху її горіхами й насінням, щоб отримати додаткові поживні речовини", – запропонувала вона.
Солодкі йогурти й суміші смузі
У йогуртах із фруктовим смаком є доданий цукор. Іноді ці продукти конкурують із десертами за вмістом цукру. Штучні підсолоджувачі можуть руйнувати кишкові бактерії та потенційно сприяти резистентності до інсуліну. Суміші смузі з низьким вмістом клітковини, позбавлені ситості, можуть призвести до стрибків рівня цукру в крові.
Краще додати у свій сніданок домашній, багатий на поживні речовини коктейль. Для його приготування потрібно змішати шпинат чи капусту з ягодами, нежирним молоком і протеїновим порошком.
Цукрова гранола
У більшості покупних мюслів є прихований цукор, який згодом може завдати шкоди метаболізму. Велика кількість цукру й жирів може призвести до запалення в усьому шлунково-кишковому тракті й організмі. Дієтологиня порадила шукати мюслі, у яких немає великої кількості доданого цукру і є простий список інгредієнтів.
Батончики-мюслі
"Численні енергетичні батончики, доступні на ринку, містять надто багато цукру і калорій і за своїм поживним складом надзвичайно схожі на шоколадні батончики", – попередила Нанаваті. За бажання можна приготувати батончики-мюслі самостійно, контролюючи набір інгредієнтів.
Фруктові соки
Більшість фруктових соків містить надто багато цукру. Фрукти для приготування соку піддають високому ступеню перероблення і позбавляють поживної цінності, що робить їх поганим вибором для загального здоров'я. "Хоча фруктові соки й можуть здатися кориснішими, ніж солодкі безалкогольні напої, вони можуть мати порівнянний вміст цукру й калорій", – попередила Нанаваті.
Брак клітковини в цих напоях призводить до швидкого засвоєння цукру, що потенційно може спричинити коливання рівня цукру в крові й посилення почуття голоду. Можна готувати свіжі соки, щоб вилучити весь доданий цукор, а замість нього додати в суміш корисні овочі.
Наші рішення кажуть про нас більше, ніж здається на перший погляд, передають Патріоти України. Подивіться на три курки. Не думайте занадто довго. Просто виберіть ту, яка відразу привернула вашу увагу — і читайте розшифровку. Ваша підсвідомість вже зн...
Освіжувачі повітря можуть лише тимчасово маскувати запах, а килими та дивани мають здатність вбирати запахи, тому важливо проводити їх ретельне чищення принаймні раз на місяць, передають Патріоти України. Експертка з Clean and Scentsible розповіла, що ...