Для веганів і вегетаріанців важливо, щоб в їх раціоні була присутня достатня кількість білка. Існують здорові альтернативи м'ясу, які пропонують великий потенціал з точки зору харчування, безпеки та доступності, передають Патріоти України.
Тофу
Один з найпопулярніших замінників м'яса, тофу. Тофу має дуже м'який і нейтральний смак, що означає, що його можна поєднувати з різними інгредієнтами. Оскільки його структура відносно стабільна, тофу також можна запікати, смажити на грилі або смажити, що тільки додає йому універсальності на кухні.
Темп
Як і тофу, темп роблять з соєвих бобів; однак, в той час, як тофу роблять з кислого молока, соєві боби, використовувані в темпі, піддаються ферментації, що надає йому пікантний смак. Крім того, в темпі також включені різні зерна і боби, що пояснює його більш насичену текстуру і трішки горіховий смак.
Оскільки це набагато міцніший продукт у порівнянні з тофу, темп добре підходить для таких методів приготування, як гриль і смаження.
Сочевиця
Немає ніяких сумнівів в тому, чому сочевиця стала основним продуктом у багатьох веганських і вегетаріанських дієтах: вона універсальна, у неї прекрасна текстура, коли її перетворюють в пиріжки, і вона неймовірно багата білком.
Баклажан
Основа середземноморської кухні, баклажани відомі своїм тонким смаком, а також текстурою, яка при правильному приготуванні виходить тягучою і м'ясистою.
Баклажани також багаті на антиоксиданти, що робить їх неймовірно поживними овочами. Крім того, в баклажанах міститься пристойна кількість білка.
Гриби креміні і портобелло
Гриби — одні з найбільш поживних і багатих білком продуктів, які можна додати у свій раціон. За смаком і текстурою вони також є одними з найближчих аналогів м'яса. Крім того, гриби дуже універсальні: наприклад, мелені або дрібно подрібнені креміні можна використовувати в якості «фрикадельок», а гриби портобелло можна замаринувати, а потім приготувати на грилі, як котлети для бургерів. Вибір майже нескінченний.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...