Апельсинові кекси, які завжди виходять - рецептом поділився Євген Клопотенко

Кекси - смачний, здобний кондитерський виріб, основою якого є масляне бісквітне або дріжджове тісто. Додати до нього можна різні ягоди, сухофрукти, горіхи, родзинки, цедру, шоколад.Кулінар Євген Клопотенко поділився на своєму сайті рецептом смачних, повітряних апельсинових кексів, які готуються 5 хвилин, передають Патріоти України.

Поради від кулінара:
  • зробіть тісто на кефірі, кекси будуть дуже м'якими та повітряними
  • для аромату та ніжної структури додайте в тісто цедру та сік апельсинаІнгредієнти:
  • борошно – 360 г
  • кефір – 250 мл
  • розпушувач – 10 г
  • цукор – 200 г
  • яйця – 3 шт.
  • ванільний цукор – 10 г
  • апельсин – 1 шт.
  • сіль – дрібка

Спосіб приготування:

1. Збийте добре яйця з цукром, сіллю та ванільним цукром, щоб усі інгредієнти рівномірно розчинилися.2. Додайте в яєчну масу кефір й добре розмішайте.

3. Натріть цедру, видавіть сік з апельсина й додайте в тісто.4. Просійте борошно, додайте до неї розпушувач, всипте в яєчну суміш й ретельно перемішайте.

5. Форми для кексів змастіть маслом або просто покладіть паперові вкладки.6. Вилийте тісто, не більше ніж на 2/3 об'єму, кекси добре піднімаються.

7. Поставте кекси в духовку на 25 хвилин при 180 С.

Хочете мозок, як у 20 років? Дослідження дає простий рецепт

вівторок, 26 серпень 2025, 17:15

Вчені з Медичного коледжу штату Пенсильванія показали: для когнітивної молодості мозку зовсім не потрібні складні вправи чи високотехнологічні методи - достатньо звичайного руху, передають Патріоти України. 204 дорослі віком 40–65 років протягом 9 днів...

Не робіть помилок! Як правильно варити рис, щоб він не злипався і не горів

вівторок, 26 серпень 2025, 16:56

Варений гарячий рис - найкраща страва для обіду, вечері. Але дуже часто при приготуванні рис стає як каша, злипається і втрачає приємний смак, передають Патріоти України. Кулінар розповів в Instagram, як правильно варити рис, щоб він був розсипчастим і...