Апельсинові кекси, які завжди виходять - рецептом поділився Євген Клопотенко

Кекси - смачний, здобний кондитерський виріб, основою якого є масляне бісквітне або дріжджове тісто. Додати до нього можна різні ягоди, сухофрукти, горіхи, родзинки, цедру, шоколад.Кулінар Євген Клопотенко поділився на своєму сайті рецептом смачних, повітряних апельсинових кексів, які готуються 5 хвилин, передають Патріоти України.

Поради від кулінара:
  • зробіть тісто на кефірі, кекси будуть дуже м'якими та повітряними
  • для аромату та ніжної структури додайте в тісто цедру та сік апельсинаІнгредієнти:
  • борошно – 360 г
  • кефір – 250 мл
  • розпушувач – 10 г
  • цукор – 200 г
  • яйця – 3 шт.
  • ванільний цукор – 10 г
  • апельсин – 1 шт.
  • сіль – дрібка

Спосіб приготування:

1. Збийте добре яйця з цукром, сіллю та ванільним цукром, щоб усі інгредієнти рівномірно розчинилися.2. Додайте в яєчну масу кефір й добре розмішайте.

3. Натріть цедру, видавіть сік з апельсина й додайте в тісто.4. Просійте борошно, додайте до неї розпушувач, всипте в яєчну суміш й ретельно перемішайте.

5. Форми для кексів змастіть маслом або просто покладіть паперові вкладки.6. Вилийте тісто, не більше ніж на 2/3 об'єму, кекси добре піднімаються.

7. Поставте кекси в духовку на 25 хвилин при 180 С.

А ви це знали? Навіщо досвідчені кухарі при варінні м’яса додають лушпиння цибулі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:15

Відварене м’ясо не назвеш найпопулярнішою стравою, оскільки господині надають перевагу готуванні його на грилі або подачі в смаженому вигляді. Однак варіння набагато корисніше, передають Патріоти України. При правильному підході відварене м’ясо виходит...

От у чому секрет! Навіщо досвідчені домогосподарки додають сіль у воду для миття підлоги

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:49

Досвідчені господині миють підлогу не просто водою. У неї додають різні розчини, щоб поверхня була оброблена від мікробів та мала приємний аромат. Зараз є багато готових засобів для прибирання, але сіль лишається стабільно популярною. І для цього є при...