Апетитні гречаники в томатному соусі - простий рецепт традиційної української страви

Альтернативою звичайним котлетам можуть стати гречаники. Це традиційна українська страва, яка в багатьох сім'ях чомусь забута. Готувати її зовсім не складно, до того ж гречаники виходять дуже смачними і ситними. Подавати їх можна як на обід, так і на вечерю з будь-яким гарніром, передають Патріоти України.

Рецепт гречаників в томатному соусі

Інгредієнти:

  • М'ясо - 500 гр.
  • Варена гречка - 150 гр.
  • Яйце - 1 шт.
  • Ріпчаста цибуля - 2 шт.
  • Томатний соус/кетчуп - 200 гр.
  • Морква - 1 шт.
  • Сіль, перець - за смаком
  • Борошно - для панірування
  • Рослинна олія - для смаження.

Спосіб приготування:

Спочатку пропускаємо через м'ясорубку м'ясо і цибулю. Отриманий фарш змішуємо з 1 яйцем, додаємо сіль і перець. Далі всипаємо варену гречку і добре перемішуємо. З готового фаршу формуємо котлети. Обвалюють котлети в борошні і викладаємо на розігріту сковороду з маслом. Смажимо на середньому вогні.

Приступаємо до соусу. Для цього дрібно нарізаємо 1 цибулину і натираємо моркву на крупній тертці. На сковороді пасеруємо овочі на середньому вогні. Додаємо до овочів томатний соус і тушкуємо помішуючи соус до кипіння. Викладаємо в сковороду з соусом гречаники і тушкуємо під кришкою на повільному вогні ще близько 15-20 хвилин до повної готовності. Смачного!

Робота з дому рятує психіку: Вчені розповіли, кому це допомагає найбільше

понеділок, 8 грудень 2025, 17:58

Дослідники встановили, що віддалена або гібридна робота може позитивно впливати на психічне здоров’я, передусім у жінок із ментальними труднощами. Найкращим форматом для них виявився гібридний графік: переважно робота з дому та 1–2 робочі дні в офісі. ...

А ви це знали? Чому ніколи не варто ставити новорічну ялинку в пісок чи ґрунт

понеділок, 8 грудень 2025, 17:47

Кожна родина має свої маленькі традиції, яких вона дотримується напередодні Різдва та Нового року, коли прикрашає ялинки. Однак, безперечно, важко зрозуміти, як найкраще доглядати за справжньою ялинкою та переконатися, що вона не засохне та не виглядат...