Апетитні гречаники в томатному соусі - простий рецепт традиційної української страви

Альтернативою звичайним котлетам можуть стати гречаники. Це традиційна українська страва, яка в багатьох сім'ях чомусь забута. Готувати її зовсім не складно, до того ж гречаники виходять дуже смачними і ситними. Подавати їх можна як на обід, так і на вечерю з будь-яким гарніром, передають Патріоти України.

Рецепт гречаників в томатному соусі

Інгредієнти:

  • М'ясо - 500 гр.
  • Варена гречка - 150 гр.
  • Яйце - 1 шт.
  • Ріпчаста цибуля - 2 шт.
  • Томатний соус/кетчуп - 200 гр.
  • Морква - 1 шт.
  • Сіль, перець - за смаком
  • Борошно - для панірування
  • Рослинна олія - для смаження.

Спосіб приготування:

Спочатку пропускаємо через м'ясорубку м'ясо і цибулю. Отриманий фарш змішуємо з 1 яйцем, додаємо сіль і перець. Далі всипаємо варену гречку і добре перемішуємо. З готового фаршу формуємо котлети. Обвалюють котлети в борошні і викладаємо на розігріту сковороду з маслом. Смажимо на середньому вогні.

Приступаємо до соусу. Для цього дрібно нарізаємо 1 цибулину і натираємо моркву на крупній тертці. На сковороді пасеруємо овочі на середньому вогні. Додаємо до овочів томатний соус і тушкуємо помішуючи соус до кипіння. Викладаємо в сковороду з соусом гречаники і тушкуємо під кришкою на повільному вогні ще близько 15-20 хвилин до повної готовності. Смачного!

Курка чи індичка: Що корисніше для здоров’я?

четвер, 25 грудень 2025, 13:07

Обидва види м’яса мають свої переваги, передають Патріоти України.

Перевірте себе! Виберіть сніговика і дізнайтеся, що на вас чекає цієї зими

четвер, 25 грудень 2025, 12:45

Багато хто з нас напередодні новорічних свят відчуває особливе бажання дізнатися, які сюрпризи готує зима 2025–2026 років. Завдяки цьому простому тесту ви зможете отримати підказку від своєї підсвідомості та налаштуватися на потрібну хвилю, передають П...