Апетитні м’ясні їжачки: Як приготувати ситну страву в білому соусі - виходить дуже смачною

Їжачки м’ясні - дуже ніжна й смачна страва. Вони округлої форми та із зернятками рису, які "визирають" зовні. Звідси й походить їхня назва, передають Патріоти України.

М'ясні їжачки в сметанному соусі на сковороді

  • Фарш - 400 г
  • Рис - 0,5 ст.
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Вершкове масло - 1,5 ст. л.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Олія рафінована - 3 ст. л.

Для соусу

  • Вода - 1,5 ст.
  • Сметана - 3 ст. л.
  • Борошно пшеничне - 1 ст. л.
  • Сіль і перець чорний мелений - за смаком

Рис слід відварити рис до готовності. Моркву натерти на тертці, цибулю подрібнити й обсмажити на вершковому маслі.

З'єднати рис, фарш, моркву та цибулю. Додати яйце і сіль, ретельно перемішати фарш.

Сформувати їжачки діаметром 4-5 см. Обсмажити їх з двох боків на олії.

Приготування соусу. Ретельно розмішати у воді сметану, сіль, перець і борошно.

Вилити соус на тефтелі. Накрити сковороду кришкою й тушкувати на невеликому вогні. Через 20 хвилин їжачки в сметанному соусі будуть готові.

М'ясні їжачки у сметанному соусі в духовці

  • Свинина - 400-500 г
  • Рис - 150-200 г
  • Морква (середня) - 1-2 шт.
  • Цибуля ріпчаста (середній) - 1-2 шт.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Майонез - 150 г
  • Сметана - 200 г
  • Сир твердий - 150 г
  • Сіль, спеції

Рис відварити до напівготовності. М'ясо, цибулю та моркву пропустити через м'ясорубку. Додати у фарш яйце, сіль та спеції за смаком.

На дно форми налити трішки олії і викласти м’ясні їжачки.

Приготування соусу. Змішати майонез, сметану та сіль за смаком. Влити приблизно 150 мл води для більш рідкої консистенції.

Залити соусом їжачки, щоб їх покрило. Зверху натерти сир. Відправити у духовку на 45-60 хвилин, залежно від особливостей духовки.

М'ясні їжачки у молочному соусі

  • Яловичина - 500 г
  • Рисова крупа - 100 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Для соусу
  • Борошно пшеничне - 20г
  • Молоко - 200 мл
  • Масло вершкове - 50 г
  • Сіль - 2 г

Насамперед слід відварити рис. Яловичину перекрутити через м'ясорубку.

Додати до м’яса варений рис, куряче яйце та сіль, добре перемішати.

Цибулю порізати дрібними кубикам та спасерувати на сковороді. Додати її в фарш і ретельно перемішати.

Мокрими руками сформувати з фаршу кульки. Обваляти їх у борошні.

Форму змастити вершковим маслом, скласти в неї м’ясні їжачки. Відправити форму в духовку. Їжачки повинні підрум'янитися. Можна попередньо їх обсмажити на сковороді.

Приготування соусу. В сковороді підсушити до легкого карамельного відтінку борошно. Розтерти з вершковим маслом. Перекласти масу в каструльку й залити гарячим молоком. Соус весь час слід помішувати, а коли загусне – процідити.

Залити їжачки розведеним із водою соусом. Відправити у духовку ще на 15 хвилин на максимальному нагріві.

Радониця, Проводи, Гробки... Коли 2025 року поминати покійних і як правильно це робити

вівторок, 29 квітень 2025, 0:33

У поминальну неділю на кладовищі зустрічається енергія живих і мертвих - небіжчики при вході на цвинтар зустрічають своїх родичів. Проводи, Гробки, а по-церковному - Радониця - це спеціально відведені в православному календарі дні, щоб побувати в місця...

Не ігноруйте! Симптом інфаркту, який з'являється за кілька тижнів до цього.

понеділок, 28 квітень 2025, 23:10

Лікар повідомив, що є певні симптоми серцевого нападу, які, як він стверджує, можуть з’явитися за тижні до початку захворювання, передають Патріоти України з посиланням на Daily Express. Лікар Мухаммад Сіяб повідомив, що біль у грудях, який зявляється ...