Їжачки м’ясні - дуже ніжна й смачна страва. Вони округлої форми та із зернятками рису, які "визирають" зовні. Звідси й походить їхня назва, передають Патріоти України.
Для соусу
Рис слід відварити рис до готовності. Моркву натерти на тертці, цибулю подрібнити й обсмажити на вершковому маслі.
З'єднати рис, фарш, моркву та цибулю. Додати яйце і сіль, ретельно перемішати фарш.
Сформувати їжачки діаметром 4-5 см. Обсмажити їх з двох боків на олії.
Приготування соусу. Ретельно розмішати у воді сметану, сіль, перець і борошно.
Вилити соус на тефтелі. Накрити сковороду кришкою й тушкувати на невеликому вогні. Через 20 хвилин їжачки в сметанному соусі будуть готові.
Рис відварити до напівготовності. М'ясо, цибулю та моркву пропустити через м'ясорубку. Додати у фарш яйце, сіль та спеції за смаком.
На дно форми налити трішки олії і викласти м’ясні їжачки.
Приготування соусу. Змішати майонез, сметану та сіль за смаком. Влити приблизно 150 мл води для більш рідкої консистенції.
Залити соусом їжачки, щоб їх покрило. Зверху натерти сир. Відправити у духовку на 45-60 хвилин, залежно від особливостей духовки.
Насамперед слід відварити рис. Яловичину перекрутити через м'ясорубку.
Додати до м’яса варений рис, куряче яйце та сіль, добре перемішати.
Цибулю порізати дрібними кубикам та спасерувати на сковороді. Додати її в фарш і ретельно перемішати.
Мокрими руками сформувати з фаршу кульки. Обваляти їх у борошні.
Форму змастити вершковим маслом, скласти в неї м’ясні їжачки. Відправити форму в духовку. Їжачки повинні підрум'янитися. Можна попередньо їх обсмажити на сковороді.
Приготування соусу. В сковороді підсушити до легкого карамельного відтінку борошно. Розтерти з вершковим маслом. Перекласти масу в каструльку й залити гарячим молоком. Соус весь час слід помішувати, а коли загусне – процідити.
Залити їжачки розведеним із водою соусом. Відправити у духовку ще на 15 хвилин на максимальному нагріві.
Дерун - національна українська страва. У місті Коростень щорічно проводиться Міжнародний фестиваль деруна, та є пам’ятник цій чудовій страві. Та, певно, не знайдеться українця, який би не любив ласувати картопляними оладками, передають Патріоти Україн...
Що потрібно покласти у святковий кошик, аби освятити на Великдень, передають Патріоти України. Головне церковне свято — Світле Христове Воскресіння — 2024 року християни Східного обряду будуть святкувати 5 травня. З нагоди свята, напередодні у Велику ...