Мова йде про лимонний сік. Він чудово відбілює і навіть використовується в деяких комерційних мийних засобах. Однак, якщо ви віддаєте перевагу натуральним засобам, а не дорогим магазинним продуктам, лимонний сік можна використовувати для прання білизни. Він виведе плями від вина, фруктів, губної помади, іржі та навіть плісняви, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Чому він працює? Все завдяки високій концентрації м'якої кислоти. Він відрізняється низьким рівнем pH, а також має антибактеріальні властивості. А ще лимони не завдають жодної шкоди тканині і дарують їй приємний свіжий аромат цитрусових.
Часто на одязі з'являються плями від фруктів та ягід, які досить складно видалити. Лимонний сік справиться з ними за кілька хвилин. Змішайте 2/3 склянки води та 1/3 склянки лимонного соку. Після цього акуратно протріть плями розчином. Коли сік розмиє пляму, помістіть річ в пральну машину і виперіть як зазвичай.
А ще лимонний сік чудово справляється із жовтими плямами. Візьміть цей продукт і нанесіть на одяг, потім залишіть річ на цілий день на сонці. Після цього виперіть її руками чи у пральній машинці.
Щоб білі речі знову засяяли білосніжною красою, змішайте лимонний сік та сіль. Нанесіть на плями спочатку сік, потім насипте трішки солі, акуратно втирайте суміш, а потім змийте водою. Повторюйте процедуру, поки пляма повністю не зникне. Потім дайте речі висохнути і виперіть у пральній машинці.
Лимонний сік можна змішувати і з харчовою содою. Це буде дійсно потужний засіб для виведення плям, який впорається навіть з кавою чи чаєм. А ще така суміш нейтралізує запах.
Якщо на одязі з'явилися плями плісняви, використовуйте лимонний сік і сіль. З цих інгредієнтів потрібно приготувати суміш, схожу на пасту. Потім нанести на всі плями, повісити одяг на сонці, щоб він висох, а потім далі випрати у гарячій воді.
Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...
Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...