Ароматне цукрове печиво до чаю за 20 хвилин - коли гості вже на порозі

З приходом холодів хочеться все більше часу проводити під пледом і з гарячим чаєм. Але, щоб такі посиденьки були ще приємніше обов'язково потрібно запастися смаколиками до чаю, передають Патріоти України.

Для тих, хто любить домашню випічку, але не хоче проводити багато часу на кухні ідеально підійде рецепт смачного цукрового печива. Незважаючи на те, що печиво цукрове, воно в міру солодке. До чаю або какао в самий раз. Цим рецептом поділилися на сайті "sovkusom".

Вам знадобиться:

Пшеничне борошно 270 г
Кефір 100 мл
Соняшникова олія 60 мл
Яйце 1 шт.
Цукор 75 г
Ванільний цукор 2-3 ч. л.
Сода 0,5 ч. л.
Сіль 1 дрібка

Спосіб приготування:

Для початку збийте яйце з цукром і дрібкою солі. Влийте кефір і соняшникову олію, всипте соду, а також додайте ванільний цукор.

Після цього просійте борошно і поступово введіть в рідку суміш, постійно перемішуючи тісто. Воно повинно вийти м'яким і еластичним. Викладіть тісто на робочу поверхню, припорошену борошном. Розкачайте його в прямокутний або круглий пласт товщиною 1 см і посипте сумішшю зі звичайного і ванільного цукру.

Після пройдіться по тісту качалкою, щоб злегка втиснути в нього цукор. Розріжте пласт на квадратики довжиною 2 см. застеліть деко пергаментним папером і викладіть подушечки, залишаючи між ними невелику відстань.

Випікайте печиво 15-20 хвилин при температурі 180 градусів. Приємного апетиту!

Щоб не розізлити Вогняного Коня! Ось що не можна ставити на новорічний стіл

неділя, 21 грудень 2025, 13:10

Рік Вогняного Коня принесе динаміку та зміни, але цей покровитель вимагає особливої поваги під час святкування. Неправильне меню під час зустрічі Нового року може заблокувати фінансовий успіх та гармонію, пише ТСН, передають Патріоти України. Що не мож...

Варто знати! Скільки може зберігатись кутя і чи можна її викидати

неділя, 21 грудень 2025, 12:30

Кутя - одна з найсимволічніших страв української традиції. Її готують і подають у дні великих релігійних свят - насамперед на Святий вечір перед Різдвом, а також на Щедрий вечір і Водохреща, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Ця страва гот...