Тушкована капуста з грибами - чудова страва, яка є поживною, але при цьому дуже легкою і корисною. Її можна подавати як гарнір або як самостійну страву, передають Патріоти України.
Готується вона досить просто й швидко, але це залежить від виду грибів, які використовуються. Тушкувати капусту можна з будь-якими грибами: як магазинними гливами або печерицями, так і з будь-якими лісовими грибами.
Почистити і помити цибулю. Нарізати тонкими кільцями або півкільцями.
Гриби промити, очистити. Обшпарити їх окропом, порізати на шматочки.
Нагріти сковороду, налити 2-3 столові ложки олії. Обсмажити на сковороді гриби на середньому вогні разом із цибулею. Смажити, помішуючи, 10 хвилин.
Капусту нашаткувати, покласти в каструлю, додати столову ложку олії, 0,5 склянки води або грибного бульйону.
Накрити каструлю кришкою й тушкувати на найменшому вогні капусту 40 хвилин.
Додати підсмажені з цибулею гриби, томат-пюре, оцет (якщо використовується квашена капуста, то можна не додавати), цукор, сіль, лавровий лист, перець і добре перемішати.
Продовжувати тушкувати капусту з грибами до готовності ще 10 хвилин.
Тим часом розігріти сковороду, налити 2 столові ложки олії. Додати борошно й обсмажити до однорідного стану, впродовж однієї хвилини постійно розмішуючи.
Коли тушкована капуста з грибами буде готова, додати обсмажене з олією борошно, розмішати та прокип'ятити.
Попередньо залити сушені гриби киплячою водою, накрити кришкою і дати їм набрякнути кілька годин.
Всі овочі помити під проточною водою. Очистити цибулю й картоплю.
Розігріти в сковороді олію. Віджати гриби (воду, в якій вони перебували, не виливати), великі розрізати на чотири частини. Обсмажити гриби до рум'яної скоринки.
Додати нарізану цибулю, обсмажити разом із грибами 5 хвилин.
Нарізати тонкою соломкою капусту, обсмажити разом із грибами 5-7 хвилин.
Щойно капуста стане злегка м'якою, слід відразу додавати картоплю. Перемішайте, зменшити вогонь, накрити кришкою і тушкувати 10-15 хвилин.
Влити воду від грибів, злегка посолити, поперчити. За бажання можна додати трохи оцту для кислоти. Тушкувати на тихому вогні до повної готовності картоплі. На цьому етапі можна додати часник та лавровий лист.
Коли картопля буде повністю готова, порізати зелень, посипати нею овочі. За потреби ще посолити і поперчити, перемішати та вимкнути плиту.
Цибулю нарізати півкільцями, моркву натерти на тертці. Свинячу грудинку нарізати невеликими шматочками, викласти на розігріту сковороду й прогріти. Додати цибулю і моркву, обсмажити все разом до золотистого кольору.
Капусту нашаткувати. Викласти її в сковороду до цибулі та моркви, посолити, поперчити, перемішати. Готувати на середньому вогні, поки капуста не зменшиться в обсязі, потім накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні близько 30 хвилин.
Печериці нарізати тонкими півкільцями. Викласти їх у суху сковороду без олії, випарувати рідину й обсмажити впродовж 3-4 хвилин.
Вкинути до капусти шампіньйони та перемішати. Додати паприку і лавровий лист, перемішати і тушкувати під кришкою на повільному вогні ще близько 15 хвилин.
Демі Мур, яку ще називають легендою Голлівуду, здається, старіти не збирається. 62-річна зірка виглядає на 40 років без всілякого фотошопу та фільтрів. В чому секрет краси акторки, передають Патріоти України з посиланням на РБК. 7 секретів молодості Де...
Для ефективного схуднення важливо вибрати дієту, яка не тільки зменшує вагу, але й підтримує відчуття ситості. Включення білка в раціон допомагає наростити м’язову масу, що сприяє спалюванню більше калорій, а також знижує голод, допомагаючи дочекатись ...