Ароматно та доступно: Вчені назвали чай, який вбереже від коронавірусу

Німецькі учені з'ясували, який напій допомагає знижувати активність COVID-19. Ним виявився чай на основі шавлії. Про це пише biorxiv.

Спеціалісти інкубували інфіковані коронавірусом клітини з трав'яними чаями з шавлії та коріандру. Спочатку вони доводили напої до кипіння, а потім настоювали їх протягом 2 годин за температури 60 градусів, аби забезпечити максимальне насичення води трав'яними компонентами.

Під час дослідження було виявлено, що навіть короткочасного вживання напою із шавлії достатньо, аби зашкодити поширенню коронавірусу. При цьому лікувальний ефект досягався не внаслідок загального противірусного ефекту. Вірусологи припускають, що такий засіб можна застосовувати для профілактики коронавірусної інфекції. Зараз цю інформацію опрацьовують інші спеціалісти.

От у чому секрет! Навіщо під час варіння бульйону досвідчені господині додають оцет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:15

Зазвичай бульйон з’являється у нашому раціоні в основному для того, щоб покращити стан здоров’я, передають Патріоти України. Ця страва вважається неймовірно корисною. Тому бульйон часто входить у рекомендації дієтичного харчування, а також допомагає шв...

А ви це знали? Навіщо досвідчені кухарі при варінні м’яса додають лушпиння цибулі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:15

Відварене м’ясо не назвеш найпопулярнішою стравою, оскільки господині надають перевагу готуванні його на грилі або подачі в смаженому вигляді. Однак варіння набагато корисніше, передають Патріоти України. При правильному підході відварене м’ясо виходит...