Автомеханіки розповіли, чому довго прогрівати двигун взимку небезпечно

Експерти з авто часто сперечаються, скільки хвилин насправді потрібно прогрівати машину. І, розкриємо вам секрет - точно цього ніхто не знає, передають Патріоти України.

Автомеханіки розповідають, що не потрібно занадто захоплюватись цим процесом — довге прогрівання авто не лише неефективне, але й небезпечне. І на це є кілька причин.

По-перше, на холостих оборотах двигун швидко зношується. Тим самим його ресурс зменшується, а деталі швидко псуються. Річ у тім, що тиск мастила при прогріванні знижений, і через це воно погано змащує всі деталі.

Друга причина дуже проста — існує ризик накопичення сажі на свічках запалювання. Через це різко знижується їхня функціональність, а машина буде витрачати набагато більше пального.

Додамо до цього шкоду для екології — такі довгі стоянки спричиняють великі викиди шкідливих речовин у повітря. Пошкодуйте свій автомобіль і нашу планету — не прогрівайте транспортний засіб надто довго.

Скільки часу потрібно прогрівати автомобіль?

Експерти рекомендують прогрівати свій автомобіль короткий проміжок часу — близько 2-3 хвилин. Щоб визначити, чи автомобіль прогрівся, треба звертати увагу на декілька ознак. Можна подивитися на відповідний індикатор температури на приладовій панелі. Зазвичай, коли двигун прогрівається, позначка підвищується. Також з пічки почне йти тепле повітря.

Найкращий спосіб визначити, чи автомобіль прогрівся, — це здійснити коротку поїздку і спостерігати за змінами в поведінці. Зазвичай прогріте авто краще реагує на газ та рульове управління.

Ефект приємно здивує! ТОП-9 продуктів на сніданок, які зроблять день продуктивним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:44

Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...

Є секрет! Як приготувати буряк для вінегрету, щоб він став вдвічі смачнішим

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:09

В багатьох салатах використовують буряк. Він має приємну текстуру, досить нейтральний смак коренеплоду та добре поєднується з іншими інгредієнтами. Найчастіше згадують про «Оселедець під шубою» та «Вінегрет». Ще можна приготувати буряк з бринзою, кунжу...