Кулінар Сергій Джуренко розповів, як приготувати чудові мафіни з вишнею, які точно оцінить ваше сімейство до сніданку. У маленьких кексиках по-максимуму прості інгредієнти, а сама підготовка і випікання відбувається нескладно і швидко, передають Патріоти України.
Рецепт і покрокове приготування експерт дав на своєму сайті. За словами Сергія, простота випічки таких мафінів, дозволяє готувати їх безпосередньо до чаювання або сніданку. Він додав, що в невеликі солодкі кексики додають різні начинки: від варення або джему, шоколаду, свіжих фруктів, до цукатів і сухофруктів.
Заздалегідь приготуйте всі інгредієнти, паперові формочки для випікання і розігрійте духовку на 200 градусів.
Змішайте пшеничне борошно і 1 ч.л. розпушувача для тіста. Просійте через дрібне сито суміш борошна і розпушувача. Змішайте цукор і ванілін (0,5 ч.л. без верху) або ванільний цукор (1 ч. л., можна трохи більше - за смаком).
З великого апельсина c допомогою терки зітріть всю цедру. А паперові формочки зсередини промажте оливковою олією, щоб вони не сильно прилипли до наших мафінів. У контейнері міксера змішайте вміст яєць (вони повинні бути кімнатної температури) і цукор c ваніліном. Легко, не форсуючи процес, збийте яйця з цукром до повного розчинення цукру.
Додайте в суміш яєць і цукру всю зняту цедру і одну кавову ложечку меленого сухого імбиру. Продовжуйте збивати суміш до повної однорідності. Влийте в суміш нежирний кефір (1-2%), перемішайте міксером до однорідності.
Вершкове масло складіть в піалу і розтопіть в мікрохвильовці до рідкого стану, але не грійте. Воно повинно бути трохи тепліше кімнатної температури. Додайте масло в суміш і збийте до однорідності.
Далі порціями додавайте суміш борошна і розпушувача. У підсумку, має вийти кремоподібне тісто, по консистенції близьке до густого меду. Тісто, набране в ложку, має ледь виливатися. Такої кількості готової суміші досить, щоб вийшло 12-15 маффінів.
Змащені формочки розкладіть на деку. Можна скористатися спеціальними листами для мафінів, з індивідуальними отворами або постелити під паперові формочки силіконову підкладку.
За допомогою ложки наповніть кожну паперову формочку тістом на 2/3 висоти. Свіжі або розморожені вишні без кісточок легко відіжміть, щоб видалити залишки соку, обсушить вишні паперовою серветкою. Викладіть на поверхню тіста в кожній формочці по 3-5 вишень.
Якщо так вийшло, що випікати мафіни ви будете в два прийоми, тісто, яке залишилося для другого заходу, треба поставити в холодильник.
Поставте деко з формочками, наповненими тістом, в розігріту до 200 градусів духовку або випікайте приблизно близько 30 хвилин, контролюючи процес. Готову випічку витягніть з духовки, перекладіть з дека і посипте невеликою кількістю цукрової пудри.
Для ефективного схуднення важливо вибрати дієту, яка не тільки зменшує вагу, але й підтримує відчуття ситості. Включення білка в раціон допомагає наростити м’язову масу, що сприяє спалюванню більше калорій, а також знижує голод, допомагаючи дочекатись ...
Правильна їжа може стати потужною зброєю проти апатії. Продукти, багаті на вітаміни, антиоксиданти та корисні жири, допомагають підтримати енергію, покращити настрій та зміцнити імунітет, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Що таке апатія. ...