Багато часу не треба! Кулінар поділився секретом простих і швидких мафінів

Кулінар Сергій Джуренко розповів, як приготувати чудові мафіни з вишнею, які точно оцінить ваше сімейство до сніданку. У маленьких кексиках по-максимуму прості інгредієнти, а сама підготовка і випікання відбувається нескладно і швидко, передають Патріоти України.

Рецепт і покрокове приготування експерт дав на своєму сайті. За словами Сергія, простота випічки таких мафінів, дозволяє готувати їх безпосередньо до чаювання або сніданку. Він додав, що в невеликі солодкі кексики додають різні начинки: від варення або джему, шоколаду, свіжих фруктів, до цукатів і сухофруктів.

Інгредієнти для мафінів:

  • Пшеничне борошно - 3 склянки (390 г)
  • Яйця - 2 шт.
  • Кефір нежирний - 1 стакан
  • Цукор - 1 стакан
  • Вершкове масло - 100 г
  • Цедра апельсина - 1 шт.
  • Оливкова олія - 1 ст. л.
  • Вишні без кісточок (можна заморожені) - 100 г
  • Цукрова пудра - 1 ст. л.
  • Ванілін, мелений імбир, розпушувач для тіста

Покрокове приготування кексиків

Заздалегідь приготуйте всі інгредієнти, паперові формочки для випікання і розігрійте духовку на 200 градусів.

Змішайте пшеничне борошно і 1 ч.л. розпушувача для тіста. Просійте через дрібне сито суміш борошна і розпушувача. Змішайте цукор і ванілін (0,5 ч.л. без верху) або ванільний цукор (1 ч. л., можна трохи більше - за смаком).

З великого апельсина c допомогою терки зітріть всю цедру. А паперові формочки зсередини промажте оливковою олією, щоб вони не сильно прилипли до наших мафінів. У контейнері міксера змішайте вміст яєць (вони повинні бути кімнатної температури) і цукор c ваніліном. Легко, не форсуючи процес, збийте яйця з цукром до повного розчинення цукру.

Додайте в суміш яєць і цукру всю зняту цедру і одну кавову ложечку меленого сухого імбиру. Продовжуйте збивати суміш до повної однорідності. Влийте в суміш нежирний кефір (1-2%), перемішайте міксером до однорідності.

Вершкове масло складіть в піалу і розтопіть в мікрохвильовці до рідкого стану, але не грійте. Воно повинно бути трохи тепліше кімнатної температури. Додайте масло в суміш і збийте до однорідності.

Далі порціями додавайте суміш борошна і розпушувача. У підсумку, має вийти кремоподібне тісто, по консистенції близьке до густого меду. Тісто, набране в ложку, має ледь виливатися. Такої кількості готової суміші досить, щоб вийшло 12-15 маффінів.

Змащені формочки розкладіть на деку. Можна скористатися спеціальними листами для мафінів, з індивідуальними отворами або постелити під паперові формочки силіконову підкладку.

За допомогою ложки наповніть кожну паперову формочку тістом на 2/3 висоти. Свіжі або розморожені вишні без кісточок легко відіжміть, щоб видалити залишки соку, обсушить вишні паперовою серветкою. Викладіть на поверхню тіста в кожній формочці по 3-5 вишень.

Якщо так вийшло, що випікати мафіни ви будете в два прийоми, тісто, яке залишилося для другого заходу, треба поставити в холодильник.

Поставте деко з формочками, наповненими тістом, в розігріту до 200 градусів духовку або випікайте приблизно близько 30 хвилин, контролюючи процес. Готову випічку витягніть з духовки, перекладіть з дека і посипте невеликою кількістю цукрової пудри.


Ви будете здивовані! Які страви можна зробити смачнішими за допомогою цукру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:08

Далеко не всі господині знають, що цукор можна сміливо використовувати і при приготуванні основних страв. Справа в тому, що цей компонент дозволяє смаковим якостям їжі розкритися в повному обсязі, передають Патріоти України. Деякі кулінари сумніваються...

Не робіть так! ТОП-2 продукти, які не можна додавати у фарш для котлет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:13

Важко знайти господиню, яка ніколи не займалася виготовленням котлет. Справа в тому, що ця м’ясна страва є неймовірно апетитною та поживною. Її люблять гурмани різного віку. І все ж любителі поїсти далеко не завжди задоволені домашніми котлетами, перед...