Багато хто їх припускається: ТОП-4 помилки під час приготування новорічного салату "Олів'є"

На святковий стіл часто готують саме салат "Олів'є". Запам'ятайте кілька важливих порад, щоб ця страва була ще смачнішою, передають Патріоти України.

Якщо не припускатися чотирьох основних помилок, ваш салат "Олів'є" буде надзвичайно смачним. Перевірте самі.

Як правильно підібрати овочі для салату "Олів’є"

Багато хто, коли готує салат "Олів’є", хоче додати до нього якнайбільше продуктів, щоб всім вистачило цієї смакоти. Але таким чином вони тільки псують салат. Особливо, якщо використати забагато картоплі. Вона заглушить смак усіх інших складників. Тому краще вибирати для "Олів’є" таку картоплю, яка містить мало крохмалу.

Не жалійте яєць

Варені яйця роблять салат дуже ніжним і апетитним. Ви можете без проблем додати до "Олів’є" 3-5 яєць — звичайно, залежно від того, які вони великі.

Забудьте про консервований горошок

Майже всі, хто робить цю страву на новорічний стіл, використовують для салату тільки консервований горошок. Але кухарі порадять замінити його замороженим свіжим горохом, який треба трохи поварити в ледь солоній воді перед тим, як додати. Так ви отримаєте більш насичений смак страви, а ще й здивуєте своїх гостей.

Спробуйте інше м’ясо

Можливо, ви не знали, але в оригінальному рецепті не було ковбаси. До складу "Олів’є" входило тільки відварене м’ясо. Тому краще і зараз додати саме філе курки, індички або відварену яловичину. Можна навіть змішати різне м’ясо. Завдяки заміні тільки цього одного складника ви зможете отримати набагато смачнішу та яскравішу страву.

Якщо ви не будете робити таких помилок, то вже цієї новорічної ночі зможете насолодитися справжнім смаком салату "Олів’є". А ще — спробуйте приготувати домашній майонез, а не купувати магазинний. Тоді страва буде ще й кориснішою.

Народні прикмети на 21 квітня. Чому українці спрадавна на Проклов день неодмінно прибрали у своїй домівці

понеділок, 21 квітень 2025, 7:05

21 квітня за новим стилем (4 травня за старим) вшановують пам'ять священномученика Януарія, мучеників Прокла, Феодора і Фавста, а також патріарха Максиміана Константинопольського. За старим юліанським календарем сьогодні вшановують апостола від сімдеся...

Варто знати! Скільки можна зберігати великодні крашанки, щоб не отруїтися

понеділок, 21 квітень 2025, 6:44

Крашанки або писанки є одним з головних атрибутів Великодня. Зазвичай, це зварені яйця, які розмальовані різними візерунками. Такі яйця за кімнатної температури рекомендують зберігати недовго., передають Патріоти України з посиланням на ТСН. У холодиль...