"Багато хто цього не знає": Біолог розповіла, чим небезпечні петрушка і селера

Кандидат біологічних наук Катерина Баранова заявила, що петрушка і селера можуть становити небезпеку для здоров'я, оскільки ці рослини залишають сильні опіки, передають Патріоти України.

Фахівець підкреслила, що багато хто знає про те, що серйозні опіки викликає борщівник, проте це не єдина рослина, що представляє небезпеку. «Ми часто не звертаємо уваги, а тим часом, порушення пігментації і сильні опіки селера викликає, мабуть, так само часто, як і борщівник», - пояснила доктор. Крім того, вона підкреслила, що найнебезпечнішим є опік від борщівника. Якщо стався контакт з цією рослиною, місце зіткнення необхідно обмотати темною тканиною і уникати попадання прямих сонячних променів як мінімум 2 дні.

Крім того, кандидат біологічних наук перерахувала інші рослини, які можуть становити небезпеку. За її словами, потрібно уникати контакту з жовтцем їдким. Сік цієї рослини може потрапити в очі і привести до сліпоти. Нагадаємо, раніше фахівці розповіли, що в деяких випадках селера може виявитися небезпечною для здоров'я. Зокрема, корінь селери в жодному разі не можна вживати при захворюваннях нирок, а сік цієї рослини протипоказаний пацієнтам з сечокам'яною хворобою.

Корисний лайфхак: Як правильно зварити яйця, щоб вони легко чистились

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:13

Відварені яйця не завжди легко чистяться. І це дратує, адже частина білка лишається в шкаралупі. Пропадає цінний продукт, передають Патріоти України. Досвідчені господині навчились з цим боротись, дотримуючись технології приготування. Не обійтись і бе...

А ви це знали? Вчені назвали найкращий режим для прання - не "вбиває" пральну машину, а також дає змогу економити воду.

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:23

Допомогти господиням вирішили вчені Лідського університету у Великій Британії, які провели спеціальний експеримент, пише видання цього навчально-дослідницького закладу, передають Патріоти України. Вчені провели експеримент, під час якого вони прали 12 ...