Багато смачних котлет зі жмені фаршу - економний лайфхак на різні випадки життя

Будь-яка хороша господиня мріє досягнути того рівня, коли приготувати смачну й поживну страву вдається буквально "з нічого". Так вміли робити наші бабусі, коли не мали змоги дістати усі необхідні інгредієнти на ту чи іншу страву. На щастя, часи змінилися, проте економно вести господарство ніколи не буде зайвим, передають Патріоти України.

Якщо ви збираєтеся наробити гору котлет, а фаршу у вас зовсім небагато, не засмучуйтеся — один простий інгредієнт врятує ситуацію. Що додати до подрібненого м’яса, аби не зіпсувати його смаку, однак помітно збільшити кількість "сировини", розповідає odnaminyta.com.

Лайфхаки з приготування котлет

  1. Щоб із маленького шматочка фаршу вийшло багато котлет, потрібно скористатись "економним лайфхаком": просто додайте до заготівлі на котлети трохи відвареного рису. На смак каші практично не буде помітно, а от об’єм фаршу одразу збільшиться. Головне — не перестаратися, щоб замість котлет у вас не вийшли смажені голубці.
  2. Аби котлети не прилипали до пательні, вона має бути добре прогріта, з достатньою кількістю олії. Також важливо, щоб сковорідка була із товстим дном.
  3. Щоб зробити котлети соковитішими, деякі кулінари радять додавати до фаршу — безпосередньо перед смаженням — жменю дробленого льоду. Можна взяти і невеликий шматочок льоду й помістити його у центр котлети, яка вже смажиться на сковороді.

Народні прикмети на 21 квітня. Чому українці спрадавна на Проклов день неодмінно прибрали у своїй домівці

понеділок, 21 квітень 2025, 7:05

21 квітня за новим стилем (4 травня за старим) вшановують пам'ять священномученика Януарія, мучеників Прокла, Феодора і Фавста, а також патріарха Максиміана Константинопольського. За старим юліанським календарем сьогодні вшановують апостола від сімдеся...

Варто знати! Скільки можна зберігати великодні крашанки, щоб не отруїтися

понеділок, 21 квітень 2025, 6:44

Крашанки або писанки є одним з головних атрибутів Великодня. Зазвичай, це зварені яйця, які розмальовані різними візерунками. Такі яйця за кімнатної температури рекомендують зберігати недовго., передають Патріоти України з посиланням на ТСН. У холодиль...