Багаторічний жир у духовці піде легко та швидко: Як прибрати лише двома інгредієнтами

Очищення вашої духовки може бути одним із тих завдань, які ви постійно відкладаєте на довгий час. Однак важливо пам’ятати, що чиста духовка забезпечує безпеку при приготуванні їжі та запобігає появі неприємного запаху від застарілих жирових осадів. Позбутися жиру і бруду можна навіть без використання агресивних хімічних засобів, передають Патріоти України.

Все необхідне вже знаходиться у вашій кухонній шафі. Йдеться про доступні, але ефективні продукти, такі як харчова сода та оцет, пише express. Сода — це один з найбільш широко відомих та ефективних способів екологічного прибирання кухні. Цей натуральний розпушувач не тільки усуває неприємні запахи, але також може бути використаний для очищення духовок, мікрохвильових печей та навіть затирання плитки.

Як відчистити жир у духовці

  1. Візьміть невелику кількість води та змішайте її з харчовою содою, щоб вийшла паста.
  2. Поступово розподіліть цю пасту по внутрішній поверхні духовки, не забувши при цьому про полиці і скляні двері. Переконайтеся, що все покрито рівномірно і залиште на ніч.
  3. Наступного дня паста з харчовою содою має повністю висохнути.
  4. Наповніть порожній розпилювач пляшки нерозбавленим оцтом і ретельно розпорошіть його всередині духовки. Потім закрийте дверцята духовки і залиште на одну-дві години.
  5. Візьміть ганчірку або губку і обережно протріть поверхню, виконуючи кругові рухи. Жир видалятиметься легко.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.