Ви, мабуть, не чули, щоб ще хтось так готував рибу. Проте будьте
певні, що вся сім'я буде в захваті від цієї страви, зазначають Патріоти України.
Поєднання рибного
філе та капусти незрівнянне: рибка просочується овочевими соками і
ароматом, стає ніжною і соковитою. Інгредієнти знадобляться найпростіші і
недорогі, часу у вас піде мало: і хто відмовиться від такої пропозиції?
Необхідні інгредієнти:
- 500 г філе будь-якої білої риби;
- половина чайної ложки солі + третина чайної ложки для овочів;
- чорний мелений перець за смаком;
- 1,5 столові ложки соку лимона;
- 700 грамів білокачанної капусти;
- дві ріпчасті цибулини;
- одна морквина;
- шість столових ложок рослинної олії;
- одна столова ложка томатної пасти;
Риба в капустяному маринаді: як приготувати смачну страву
- Рибне
філе розрізаємо на порційні шматочки (шкірку не знімаємо), перекладаємо
в миску, додаємо половину чайної ложки солі, чорний мелений перець за
смаком. Вливаємо туди ж лимонний сік, перемішуємо і прибираємо на
годину.
- Потім займаємося овочами. Білокачанну капусту шаткуємо соломкою.
- Очищену від лушпиння ріпчасту цибулину нарізаємо маленькими кубиками.
- Моркву очищаємо, промиваємо, натираємо на крупній тертці.
- У сковороду наливаємо олію, викладаємо цибулю і обсмажуємо до напівпрозорості.
- Додаємо моркву, перемішуємо, обсмажуємо ще протягом 2-3 хвилин, разом.
- Змішуємо овочі з капустою, накриваємо сковороду кришкою, тушкуємо все разом поки капуста буде готова.
- Порада. Обжарювання займе 10-15 хвилин, треба буде кілька разів перемішати овочі, щоб не підгоріли.
- Готову суміш солимо, перчимо до смаку, додаємо томатну пасту і перемішуємо.
- Вимикаємо
вогонь, половину капусти перекладаємо в тарілку. З решти овочів робимо
рівний прошарок, викладаємо на нього шматочки рибного філе.
- Закриваємо все капустою з тарілки, ставимо сковороду в жаровню, розігріту до 180 градусів на 30 хвилин.
Риба
в капустяному маринаді — це прекрасна страва, яку всі просто обожнюють і
готові їсти її і на обід, і на вечерю (до того ж, щодня). Це зовсім не
дивно: будь-яке рибне філе, підготовлене таким способом, ніжне, соковите
і ароматне. Зауважте, і гарнір робити не доведеться: його цілком
повноцінно замінить овочева «шубка».
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...
Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...