Ви, мабуть, не чули, щоб ще хтось так готував рибу. Проте будьте
певні, що вся сім'я буде в захваті від цієї страви, зазначають Патріоти України.
Поєднання рибного
філе та капусти незрівнянне: рибка просочується овочевими соками і
ароматом, стає ніжною і соковитою. Інгредієнти знадобляться найпростіші і
недорогі, часу у вас піде мало: і хто відмовиться від такої пропозиції?
Необхідні інгредієнти:
- 500 г філе будь-якої білої риби;
- половина чайної ложки солі + третина чайної ложки для овочів;
- чорний мелений перець за смаком;
- 1,5 столові ложки соку лимона;
- 700 грамів білокачанної капусти;
- дві ріпчасті цибулини;
- одна морквина;
- шість столових ложок рослинної олії;
- одна столова ложка томатної пасти;
Риба в капустяному маринаді: як приготувати смачну страву
- Рибне
філе розрізаємо на порційні шматочки (шкірку не знімаємо), перекладаємо
в миску, додаємо половину чайної ложки солі, чорний мелений перець за
смаком. Вливаємо туди ж лимонний сік, перемішуємо і прибираємо на
годину.
- Потім займаємося овочами. Білокачанну капусту шаткуємо соломкою.
- Очищену від лушпиння ріпчасту цибулину нарізаємо маленькими кубиками.
- Моркву очищаємо, промиваємо, натираємо на крупній тертці.
- У сковороду наливаємо олію, викладаємо цибулю і обсмажуємо до напівпрозорості.
- Додаємо моркву, перемішуємо, обсмажуємо ще протягом 2-3 хвилин, разом.
- Змішуємо овочі з капустою, накриваємо сковороду кришкою, тушкуємо все разом поки капуста буде готова.
- Порада. Обжарювання займе 10-15 хвилин, треба буде кілька разів перемішати овочі, щоб не підгоріли.
- Готову суміш солимо, перчимо до смаку, додаємо томатну пасту і перемішуємо.
- Вимикаємо
вогонь, половину капусти перекладаємо в тарілку. З решти овочів робимо
рівний прошарок, викладаємо на нього шматочки рибного філе.
- Закриваємо все капустою з тарілки, ставимо сковороду в жаровню, розігріту до 180 градусів на 30 хвилин.
Риба
в капустяному маринаді — це прекрасна страва, яку всі просто обожнюють і
готові їсти її і на обід, і на вечерю (до того ж, щодня). Це зовсім не
дивно: будь-яке рибне філе, підготовлене таким способом, ніжне, соковите
і ароматне. Зауважте, і гарнір робити не доведеться: його цілком
повноцінно замінить овочева «шубка».
Макарони - один з найпопулярніших та доступних продуктів в Україні. Але деякі види цього продукту, яких варто уникати, щоб зберегти фігуру та гарне самопочуття. Який продукт краще не купувати - читайте в матеріалі РБК-Україна (проект Styler).передають ...
Як довше зберігати продукти продукти харчування в холодильнику, щоб потім їх не викидати? Як продовжити життя улюблених страв, передають Патріоти України. Ви, напевно, задавалися питанням, чому ваша їжа не зберігається так довго, як вам би хотілося, на...