Фрукти корисні для здоров'я, оскільки містять безліч необхідних поживних речовин, включаючи клітковину та вітаміни. При цьому калорійність більшості фруктів низька, що дуже корисно, якщо ви намагаєтесь схуднути. Ось 6 фруктів від OBOZ.UA , які слід включити до раціону, якщо ви хочете швидко позбутися зайвої ваги, передають Патріоти України.
Яблука
Яблуко – малокалорійний фрукт, що містить багато клітковини. Крім того, яблука дуже ситні і добре вгамовують почуття голоду. Порада: щоб упоратися з почуттям голоду, найкраще вживати їх цілими, а не у вигляді соку.
Ягоди та маракуйя
Регулярне вживання ягід знижує рівень холестерину та зменшує стрибки артеріального тиску. Ще один фрукт, що ефективно знижує вагу – маракуйя. У ньому мало калорій і багато клітковини. Маракуя також підвищує чутливість до інсуліну.
Грейпфрут
Половина грейпфрута містить лише 40 калорій і багато вітаміну С, вкрай важливого антиоксиданту для життєдіяльності організму. У дослідженні, в якому брали участь люди з надмірною вагою, тривале вживання грейпфруту перед їжею призвело до зменшення відчуття голоду, скорочення споживання калорій, і зниження ваги. Ви також можете використовувати грейпфрутовий сік.
Ківі
Ківі – найбагатше джерело вітамінів C та E, клітковини та фолатів. За наявними даними, ці плоди дають найефективніші результати зниження ваги. Ви також можете робити сік з ківі на сніданок, додавати його в салати та каші для кращого результату.
Авокадо
Авокадо містять багато калорій і жирів, але добре допомагають у зниженні ваги. Дослідження показали, що у людей, які їдять цей фрукт, знижується потяг до голоду та зменшується ризик метаболічного синдрому. Крім цілого фрукта, ви можете їсти і тости з авокадо, замінивши вершкове масло на спред з його м'якоті.
Здорове харчування – важлива складова нашого життя, яка допомагає підтримувати фізичну форму та запобігати хворобам. Проте навіть найкорисніші продукти можуть становити небезпеку для здоров'я, якщо їх неправильно вживати або готувати, передають Патріот...
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...