Бережіть себе, незважаючи на обставини: Що станеться з організмом, якщо недосипати кожної ночі

Недосипання може завдати великої шкоди організму, якщо воно стане регулярним.

У сучасному світі зараз мало хто може похвалитись якісним сном. Через активне соціальне життя, а в українців особливо через російську агресію, недосип став нормою багатьох.

До яких наслідків може призвести недосипання

Погіршення самопочуття та шкода для здоров'я

Будь-яка людина, яка спала менше за належне, стикалася зі втомою, стомлюваністю і "розбитим" станом. Але це лише зовнішні прояви реальної шкоди для організму.

Через регулярне недосипання можуть формуватися схильність до діабету, онкології, гормональних збоїв та інших негативних процесів.

Прискорене старіння

Люди, які добре виглядають для своїх років, витрачають на сон щонайменше вісім годин. Якщо ж постійно стикатися з недосипанням, можна зіткнутися з проблемою передчасного старіння.

Зовнішність теж стає відповідною - з'являються синці під очима, а шкіра виглядає втомленою.

Мозок

Цей орган не може коректно функціонувати, якщо ви на постійній основі спите менше, ніж належить. Його активність помітно знижується, як і саме якість інтелектуальної діяльності.

Страждають і інші функції - увага, здатність до концентрації, стає складно мислити.

Дуже смачно! Деруни в духовці із салом та цибулею

четвер, 9 травень 2024, 6:12

Якщо хочеться дрерунів, але вдома немає яйця, можна зробити картопляні оладки із густим кефіром. Теж виходить дуже добре. Крім того, їх можна запекти в духовці із салом та цибулею, адже так набагато корисніше. Деруни виходять дуже смачними та ароматним...

Осмислення досвіду поколінь: Британські науковці визначили найзвабливіші жіночі танцювальні рухи. Результати здивували всіх (відео)

четвер, 9 травень 2024, 5:40

В експерименті взяли участь 39 жінок, яким було запропоновано станцювати під хіти Роббі Вільямса. Зафіксувавши їх рухи на відео і перетворивши їх на 3D-анімацію, вчені створили ролик, який показали гетеросексуальним чоловікам і жінкам.