Бережіться! Експерти пояснили, який обігрівач у будинку здатний зруйнувати ваше здоров'я

Лікарі попередили, що найнебезпечніші для здоров'я тепловентилятори із пластику. Взимку настає сезон обігрівачів, тому що не завжди батареї можуть впоратися з холодом, що проникає з вулиці, передають Патріоти України.

З початку року погода зовсім не тішить, тому око раз у раз поглядає в бік обігрівача. Але не всі вони безпечні, і про найшкідливіші варіанти розповіли медики, інформує Ukr.Media.

Експерти нагадали, що всі обігрівачі небезпечні тією чи іншою мірою, просто тому що вони висушують повітря ще сильніше, хоча і так через батареї в кімнатах не те щоб тропіки стоять.

Коли вологість повітря падає нижче 40%, організм людини починає пересихати і насамперед — слизові оболонки, зокрема носа. А вона виконує бар'єрну функцію. У підсумку падає імунітет, розвиваються алергії, чіпляються всякі віруси, з'являється кон'юнктивіт і все в такому дусі. Однак серед обігрівачів є найнебезпечніші.

Які бувають обігрівачі?

  • Тепловентилятори (пропускають через себе повітря).
  • Масляні (нагріваються через масляний розчин усередині).
  • Конвекційні (вбирають холодне повітря знизу і випускають тепле повітря вгору).
  • Інфрачервоні (нагрівають завдяки інфрачервоному випромінюванню).
  • Галогенні (нагрівають завдяки особливій лампі).
  • Кварцові (випромінюють тепло через кварцові деталі).
  • Теплові завіси (відсікають холодне повітря за допомогою потужного тепловентилятора).

Найбезпечніший — інфрачервоний. Він гріє предмети, а не повітря (але поруч із ним не можна довго перебувати, інакше можна отримати опік шкіри, очей і слизової).

Менш безпечні — масляні обігрівачі та конвектори. Вони просто сушать повітря, тому в пару до них краще купити зволожувач повітря і частіше робити вологе прибирання.

Найнебезпечніший — тепловентилятор. Він висушує повітря і спалює кисень, що може призвести до гіпооксигенації. Через це з'являються слабкість, сонливість і підвищена стомлюваність. Якщо модель із пластику, то під час нагрівання можуть виділятися токсичні сполуки. А в старих тепловентиляторах використовується нагрівальний елемент відкритого типу, що теж некорисно.

Не робіть так! Помилка господинь, через яку з’являється білий наліт на кімнатних рослинах

неділя, 8 вересень 2024, 7:12

Якщо на листі та бутонах улюблених фіалок та орхідей з’явився білий наліт, то це свідчить про те, що рослини захворіли, передають Патріоти України. Зазвичай це ознака борошнистої роси, яка частіше з’являється через перепади температури та підвищену вол...

Народні прикмети на 8 вересня. Різдво Пресвятої Богородиці. Що потрібно зробити жінкам на Другу Пречисту

неділя, 8 вересень 2024, 7:05

8 вересня за новим церковним календарем (21 вересня за старим) Церква вшановує одне з 12 найважливіших свят після Великодня: Різдво Пресвятої Богородиці. Також сьогодні день пам'яті ікони Софії - Премудрості Божої (Київської) та Почаївської ікони Божої...