Бережіться! Які продукти підвищують ризик гіпертонії

Деякі продукти значно підвищують ризик гіпертонії (високого тиску), особливо при регулярному або надмірному вживанні. Ось основні групи продуктів, які варто обмежити або уникати, якщо ти хочеш знизити ризик гіпертонії, передають Патріоти України.


1. Солоні продукти (високий вміст натрію)

  • Приклади: консерви, ковбаси, солоні сири, солоні горішки, чіпси, сухарики, мариновані овочі.
  • Чому шкідливі: сіль затримує воду в організмі, підвищуючи об’єм крові і тиск.

Чи вміють коти ображатися? Вчені пояснили загадкову поведінку пухнастиків

п’ятниця, 8 серпень 2025, 16:30

Власники котів часто переконані: улюбленець на них ображається. Наприклад, якщо запізнилися з годуванням, довго не приділяли уваги або... занадто ніжно гралися з собакою. Але чи справді коти здатні ображатися - чи це ми приписуємо їм людські емоції, пе...

Ветеринари назвали ТОП-4 породи собак, які не підходять новачкам: У чому причина

п’ятниця, 8 серпень 2025, 16:12

Вчені з Угорщини з’ясували, які породи собак виявилися найгіршим вибором для тих, хто вперше заводить чотирилапого друга. Попри свою милу зовнішність, вони важко піддаються дресируванню та можуть мати складний характер, . Дослідники з Університету Лор...