Бережіться! Які продукти підвищують ризик гіпертонії

Деякі продукти значно підвищують ризик гіпертонії (високого тиску), особливо при регулярному або надмірному вживанні. Ось основні групи продуктів, які варто обмежити або уникати, якщо ти хочеш знизити ризик гіпертонії, передають Патріоти України.


1. Солоні продукти (високий вміст натрію)

  • Приклади: консерви, ковбаси, солоні сири, солоні горішки, чіпси, сухарики, мариновані овочі.
  • Чому шкідливі: сіль затримує воду в організмі, підвищуючи об’єм крові і тиск.

А ви це знали? Мольфар назвав подарунки, які ніколи не можна дарувати і приймати, аби не накликати біду

понеділок, 15 грудень 2025, 18:49

Існують речі, які ніколи не варто дарувати іншим та приймати як подарунок. Вони можуть забрати з вас енергію та принести неприємності і біду. Про це розповів український мольфар Максим Гордєєв, передають Патріоти України. Неправильно обрані подарунки м...

Це може здивувати! ТОП-10 причин, чому взимку потрібно пити ще більше води

понеділок, 15 грудень 2025, 18:30

Взимку ми часто забуваємо про питний режим, адже спрага відчувається значно менше, ніж у спеку. Проте саме в холодний сезон організм особливо потребує води, щоб підтримувати імунітет, шкіру та енергію, передають Патріоти України. Сухе повітря, опалення...