Кардіолог попередив: два поширені продукти можуть повільно нас убивати, а більшість людей навіть не підозрюють, що щодня вживають їх у своєму раціоні. Про це пише Ukrhealth, передають Патріоти України.
Лікар Ауреліо Рохас, відомий у TikTok під ім’ям @doctorrojass, заявив, що ці продукти є одними з найшкідливіших для здоров’я. Йдеться про цукор і рафіноване пшеничне борошно. За словами лікаря,
«За останні роки рак у молодих людей зріс на 80%», – зазначивсаме ці два інгредієнти спричиняють надмірне вироблення інсуліну – гормону, який у підвищених концентраціях може стимулювати ріст злоякісних клітин. він у своєму відео.
Серед найпоширеніших типів: рак грудей, підшлункової залози, товстої кишки, ендометрія та простати. «Усі ці види раку мають спільну рису – вони пов’язані з підвищеним рівнем інсуліну, який виступає потужним фактором росту для злоякісних клітин», – пояснив Рохас.
Наукові дослідження підтримують цю тезу. Одне з них вказує, що високий рівень інсуліноподібного фактору росту IGF-1 у крові асоціюється з підвищеним ризиком розвитку раку молочної залози, простати, товстої кишки та легенів. В іншому дослідженні йдеться, що підвищений IGF-1 може бути передвісником розвитку раку простати.
Лікар застерігає: цукор і рафіноване борошно не тільки пов’язані з онкологією, а й значно підвищують ризик серцево-судинних захворювань. А це основна причина смертності як у світі, так і в Україні.
Рохас радить максимально обмежити або повністю виключити ці продукти зі свого щоденного раціону. Їм є безпечніші альтернативи – наприклад, цільнозернові продукти, овочі, фрукти, натуральні підсолоджувачі. Такі зміни у харчуванні можуть значно знизити ризик розвитку хронічних хвороб.
Старі подушки, синтетичні освіжувачі повітря та зношені матраци можуть отруювати ваше життя щодня, поки ви нічого не підозрюєте. Про це попереджає гастроентеролог та випускник Гарварду доктор Саураб Сетхі, який нині працює у Каліфорнії. Його відео на I...
Шкарпетки - це справжні мікробні губки, і просто випрати їх недостатньо. Як попереджає мікробіолог докторка Прімроуз Фрістоун з Університету Лестера, наші стопи - це мініатюрні тропічні ліси, повні бактерій та грибків, які з легкістю виживають після з...