Бережіться! Кардіолог розповів про небезпеку розчинної кави

Швидкорозчинна кава - популярний напій, який при цьому може завдати шкоди здоров’ю. Справа в тому, що такий продукт призводить до хвороб ШКТ та внутрішніх органів, передають Патріоти України.

Через те, що в розчинному напої незначна кількість кофеїну і більша кількість теоброміну, що може призводити до сонливості.

Також у ній є підсилювачі смаку та віддушки, які підвищують ризик хвороб ШКТ (гастрит, виразка, панкреатит тощо).

Лікарі звертають увагу, на те що кава стає кориснішим напоєм, якщо в ній немає шкідливих добавок, але залишаються ефірні олії, кофеїн, антиоксиданти.

Ви могли це не знати! Чому олія піниться під час смаження та як цього уникнути

неділя, 28 грудень 2025, 19:06

Піна на сковороді під час смаження - це нормально і не небезпечно. Основні причини, передають Патріоти України. Як запобігти піноутворенню:. Висновок: піна — природне явище, але правильна підготовка їжі та контроль температури зменшують її утворення та...

А ви це знали? Навіщо досвідченим господиням радять заморожувати лавровий лист

неділя, 28 грудень 2025, 18:45

Лавровий лист давно став класичною спецією на кухні, але більшість господинь використовує його звичним способом - у сушеному вигляді, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Водночас професійні кухарі знають нестандартний метод оброблення спец...