Бережіться, можуть бути навіть черв'яки! Українців попередили про небезпечний продукт

Заморожені пельмені та вареники-напівфабрикати можуть нести серйозний ризик для здоров'я людини через неправильне зберігання або неякісну сировину. Про це розповіла в ефірі телеканалу "Україна 24" професор, доктор технічних наук, декан факультету харчових технологій НУБіП України Лариса Баль-Прилипко, передають Патріоти України.

"Коли продукт стає популярним і має хорошу рекламу, різні виробники хочуть зробити їх більше, дешевше, мати прибуток дуже легкий… Хороший заморожений напівфабрикат, якщо ми говоримо про пельмені чи вареники в тістовій оболонці, має дорого коштувати. Треба вибирати виробників і довіряти їм. Якщо ви купуєте продукцію на стихійних ринках, або ви зовсім не знаєте цього виробника, вони дуже дешеві - звичайно, це ризик", - розповіла Баль-Прилипко.

За її словами, порушення рецептур і нормативних моментів, які прописані до цього продукту, може бути небезпечне для здоров'я людини.

"Може бути м'ясо неякісне, воно може бути заморожене декілька разів. Це може бути не м'ясо, а якась сировина, яка схожа на м'ясо тощо… Може бути мікробіологічне псування - його розморозили, там щось завелося, можуть бути навіть черв'яки. Неякісна сировина, розморозили раз, другий, знову заморозили - ви не бачите цього, і це ризик", - попередила експертка.

Як зауважила Баль-Прилипко, дуже важко оцінити якість замороженого продукту, якщо не знаєш виробника, якщо не бачиш маркування. "Якщо ви купуєте заморожений продукт невідомо де - це ризик для здоров'я людини", - додала вона.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...