Заморожені пельмені та вареники-напівфабрикати можуть нести серйозний ризик для здоров'я людини через неправильне зберігання або неякісну сировину. Про це розповіла в ефірі телеканалу "Україна 24" професор, доктор технічних наук, декан факультету харчових технологій НУБіП України Лариса Баль-Прилипко, передають Патріоти України.
"Коли продукт стає популярним і має хорошу рекламу, різні виробники хочуть зробити їх більше, дешевше, мати прибуток дуже легкий… Хороший заморожений напівфабрикат, якщо ми говоримо про пельмені чи вареники в тістовій оболонці, має дорого коштувати. Треба вибирати виробників і довіряти їм. Якщо ви купуєте продукцію на стихійних ринках, або ви зовсім не знаєте цього виробника, вони дуже дешеві - звичайно, це ризик", - розповіла Баль-Прилипко.
За її словами, порушення рецептур і нормативних моментів, які прописані до цього продукту, може бути небезпечне для здоров'я людини.
"Може бути м'ясо неякісне, воно може бути заморожене декілька разів. Це може бути не м'ясо, а якась сировина, яка схожа на м'ясо тощо… Може бути мікробіологічне псування - його розморозили, там щось завелося, можуть бути навіть черв'яки. Неякісна сировина, розморозили раз, другий, знову заморозили - ви не бачите цього, і це ризик", - попередила експертка.
Як зауважила Баль-Прилипко, дуже важко оцінити якість замороженого продукту, якщо не знаєш виробника, якщо не бачиш маркування. "Якщо ви купуєте заморожений продукт невідомо де - це ризик для здоров'я людини", - додала вона.
Пластикові вікна вже багато років залишаються найпопулярнішим вибором для квартир і будинків - вони добре зберігають тепло, не пропускають шум і не бояться дощу чи сонця, передають Патріоти України. Та з часом навіть найякісніші ПВХ-рами втрачають перв...
Молоко з дитинства вважають символом здоров’я. Воно містить кальцій, білок і вітаміни, які підтримують організм. Однак сучасні дослідження показують, що щоденне вживання цього продукту має як переваги, так і недоліки, передають Патріоти України. Молоко...